Arı ölümlerinin önüne geçilecek

Elazığ Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay son yıllarda arı ölümlerinde ciddi bir artış olduğunu belirterek, bu ölümlerin önüne geçmek, ana arı kalitesini arttırmak ve arıcıların kendi ana arılarını yetiştirmesi için kurslar düzenlendiğini söyledi.

Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonunda “Ana Arı Yetiştiriciliği Kursu” sertifika töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen törene; İl Müdürü Turan Karahan, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Salim Gökalp, Elazığ Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay, Dr. Ali Korkmaz ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Türkiye’nin dünyada arı yetiştiriciliği ve bal üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu Turan Karahan; "İlimizde ilçeler de dahil olmak üzere bine yakın arıcılık yapan işletme var. Bu işletmelerde yılda ortalama bin ton civarında bal üretimi gerçekleşmektedir. İl Müdürlüğü olarak arıcılarımız için düzenlediğimiz kurslara gösterilen ilgi bizleri çok memnun etti. Kurslar sayesinde üreticilerimiz atadan kalma yöntemleri bırakıp, modern yöntemleri uygulamaktadır" dedi.

İl Müdürü Karahan konuşmasının devamında arı yetiştiriciliği konusunda hazırladıkları proje ve desteklemelere değinerek; katma değeri yüksek organik arıcılığı geliştirmek için 4 ilçenin de dahil olduğu Organik Arı Yetiştiriciliği projesi uyguladıklarını, Genç çiftçi projesiyle arıcılık malzemeleri dağıtarak yeni işletmeleri kazandırdıklarını söyledi.

Elazığ Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay ise; son yıllarda arı ölümlerinde ciddi bir artış olduğunu vurguladı.

Canbay bu ölümlerin önüne geçmek, ana arı kalitesini arttırmak, arıcıların kendi ana arılarını yetiştirmesi adına kurslar düzenlendiğini belirterek, kursların arıcılara hayırlı olmasını diledi.

Sertifika töreninin ardından arıcılara Dr. Ali Korkmaz tarafından "Bölge Arıcılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri" konusunda konferans verildi. GÜNIŞIĞI

14 Eyl 2018 - 16:26 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.