Elazığ'da Mekke'nin fethi kutlandı

Elazığ Belediyesi'nin destekleriyle Ak Ocakları Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen programla, “Mekke’nin Fethi kutlandı.

Elazığ Belediyesi'nin destekleriyle Ak Ocakları Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen programla, “Mekke’nin Fethi” kutlandı.

Ak Ocakları Elazığ Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi. Program Hafız Serdar Tunç’un Kur’an Tilavetiyle başladı. Semazenlerin sahneye çıkmasının ardından program Dursun Ali Erzincalı’nın sohbetiyle devam etti. Elazığ Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezi’nde yapılan programa, AK Parti Elazığ milletvekilleri Tahir Öztürk, Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit, Ak Ocaklar İl Başkanı Cengiz Balıbey, il ve ilçe yöneticileri, teşkilat üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ak Ocaklar İl Başkanı Cengiz Balıbey, “Allah’ın Resulü Mekke’den Medine’ye Hicret ederken, ‘Ey Mekke sen yeryüzünün en hayırlı ve bana en sevimli yerisin. Eğer senden ayrılmak zorunda bırakılmasaydım, senden ayrılmazdım’ diyerek sevgisini dile getirmiştir. Mekke Miladi 1 Ocak 630 tarihinde 12 bin kişilik bir ordu ile Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından fetih edilmiştir. Resulullah’ı ashabına, sakın savaşa girmeyin, saldırıya uğrayıp mecbur kalmadıkça kan dökmeyin diye emir etmişti. İşte biz, alemlere rahmet olarak gönderilen rahmet peygamberin ümmetiyiz. Bu esas düstur üzerine rahmet peygamberi sevdası olma uğurunda bizlerde Ak Ocaklar Derneği olarak milli manevi değerleri ilke edinen, birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde, vatan, millet ve kardeşlik duygularını gaye edinen nesiller yetiştirmek bu ilkelerimizin öncülüğü arasındadır” dedi.

Ak Ocaklar Derneği’nin 30 Eylül 2014 tarihinde genel merkezi Ankara’da olmaz üzere gönüllü, milli ve manevi değerleri kendisine ilke edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit ise, şunları kaydetti:

“Dernekler kanuna göre hiçbir sivil toplum kuruluşu, bir siyasi parti ve başka STK’larla ortak bir noktada değildir. Ama gönül bağımız, muhabbet bağımız, sevda bağımız ve bir dava bağımız vardır. Anlımız ak, sevdamız ak, yolumuz ak, davamız ak, hak olan davada zafer muhakkaktır diyen Anadolu’nun yiğit bir ocağıdır. Ak Ocaklar. Derneğimizin size tanıtımını yapmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu davaya kenetlenmiş hakikaten yapılan hayırlı çalışmaların ve kalkınmış güçlü bir Türkiye’nin hayalini kuran Anadolu’nun yiğit insanlarının inandığı, güvendiği liderlerinin, memleketinin, davasının, sevdasının arkasında bir dik duruşudur. Bugün bu dava bizim kutlu sevda ve kalkınmış güçlü yeni bir Türkiye yolundaki inançlarımızın gereği bir şekilde bu memlekete efendi olmaya değil, biz bu memlekete hizmetkar olduk diyen Anadolu’nun yiğitlerinin arkasında duran yiğitlerinin ocağıdır. Durmaya da devam edeceğiz.”

“PEYGAMBERİMİZİ ANMAK İÇİNDE ÖZEL BİR GÜN ARANMAZ”

Daha sonra izleyicilere sohbet veren Dursun Ali Erzincanlı, “Yaşamamız için iki gıda vardır. Öncelikle beden adına su olmazsa olmayız. Su bedenimiz için azizdir. Biride ekmektir. Buda nimettir, rızkımızdır. Bu ikisi bizi ve bedenimizi ayakta tutar. Ruhun da iki gıdası vardır. Biri bedenin suyu mesafesinde Kur’an’ı Azimüşşan rahmettir. Üzerimize sağanak sağanak yağar. Vahidir su gibi gökten eder yada su vahi gibi gökten eder. Bir diğeri de bizim veli nimetimizdir. Yine ruhumuzun gıdası Resulu Kibrayani efendimiz ve onun peygamber kardeşleridir. Onun için herhangi bir gün kastedilmesi de Kur’an’ı Azimüşşan okunur. Okunması için özellikle bir gün, bir an beklenmez. Peygamberimiz anmak içinde özellikle bir gün aranmaz” ifadelerinde bulundu.

Program daha sonra katılımcılara plaket verilmesiyle son buldu.

04 Oca 2016 - 18:38 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.