Keban-Ağın yolu hala kapalı?

MHP Elazığ Milletvekili adayı Yavuz Temizer, 31 Mart Salı günü Keban ilçesinde meydana gelen heyelan neticesinde Keban-Ağın karayolunun ulaşıma kapanmasının üzerinden 17 gün gibi uzun bir süre geçmesini rağmen yolun hala açılmadığını bildirdi.

MHP Elazığ Milletvekili adayı Yavuz Temizer, 31 Mart Salı günü Keban ilçesinde meydana gelen heyelan neticesinde Keban-Ağın karayolunun ulaşıma kapanmasının üzerinden 17 gün gibi uzun bir süre geçmesini rağmen yolun hala açılmadığını bildirdi.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Yavuz Temizer, şu açıklamalarda bulundu: “Seçim çalışmalarımız kapsamında, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı arkadaşlarım Abdurrahman Kızgın ve Mehmet Karaca Bey ile birlikte Keban ilçemizi ziyaretimiz esnasında, vatandaşlardan gelen şikayet ve serzenişler üzerine, söz konusu bölgeye giderek, ulaşıma kapanan karayolunu, arkadaşlarımızla birlikte yerinde gözlemledik.

Söz konusu noktanın, Keban ile Ağın ilçelerini birbirine bağlayan ana yol olması ve yola dökülen toprak ve kayalıkların ulaşımı engellemesi nedeniyle, o güzergahtaki araçlar mecburen tali yolu kullanıyor.

Ayrıca bu durum özellikle Keban ilçe merkezinde aşırı bir trafik sorunu oluşturmakla beraber, ağır vasıta araçlar da mecburi bir şekilde ilçe merkezinden geçmek durumunda kalmaktadır. Keban ilçe merkezinde 500 metrelik bir yolda 1 saat trafik kilitlenmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Netice itibariyle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ivedi bir şekilde heyelan bölgesinde öncelikle gerekli önlemleri alıp ardından da karayolunu hızlı bir şekilde ulaşıma açması gerekmektedir. İleri ki dönemlerde olası bir heyelan tekrarında can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi için de şev filelerinin kullanılarak tehlikenin bertaraf edilmesi gerekmektedir.

İlgilileri acilen göreve çağırıyoruz ve konunun acilen çözümünü bekliyoruz.

Milliyetçi Hareket partisi ve milletvekili adayları olarak, bu Konunun takipçisi olacağız."

18 Nis 2015 - 15:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.