Peynirli Ekmek Festivali Gün Sayıyor

Her yıl düzenli olarak kutlanan Peynirli Ekmek Festivali’nin bu yıl 6.’sı düzenlenecek.

Sevda DEMİR

Her yıl düzenli olarak kutlanan Peynirli Ekmek Festivali’nin bu yıl 6.’sı düzenlenecek.

Antalya’da bulunan Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin organize ettiği 6. Geleneksel Peynirli Ekmek Festivali, 31 Mayıs Pazar günü saat 9.00’da Düzlerceçamı Karamanlı Piknik alanında başlayacak. Mahalli sanatçılardan Lütfi Yıldız, Adnan Çilesiz, Ömer Çapar’ın konser vereceği program 19.00’a kadar devam edecek.

Bu yıl düzenlenen festivalde bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Antalya Elazığlılar Derneği Başkanı Kürşat Yeşilkaya, festivalde oluşturulacak stant alanında Peynirli Ekmek’ten patilaya kadar birçok yöresel yemeğin bulunacağını söyledi.

Başkan Kürşat Yeşilkaya: “Bu yıl 6.sını düzenleyeceğimiz Antalya Elazığlılar Peynirli Ekmek Festivaline farklılık katarak 31 Mayıs 2015 tarihinde Düzlerçamı mesire Alanında gerçekleştireceğiz. Antalya ve Çevresinde yaşayan hemşerilerimizin katılımıyla gerçekleşecek bugün de Elazığımızın Kültür'ünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak ilk hedefimiz. Yaklaşık 20000 kişiye hitap ve temsil eden Derneğimiz bu yıl yöremize ait müzik ve Gösterilerin yanı sıra tatları da hemşehrilerimize sunacaktır. Oluşturulacak olan stant alanında Peynirli Ekmek’ten patilaya kadar birçok yöresel tadı bir arada bulmak mümkün olacaktır. Bu anlamda da bir ilki gerçekleştiriyor olacağız. Umarız ki birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve hemşehriliğin tam anlamıyla yaşandığı herkesin keyif aldığı bir gün yaşarız. Bu günü gerçekleştirmemizde emeği geçen başta yönetim kurulumuza ve bize müzikal anlamda destek ve dostluğunu esirgemeyen hemşehrimiz Kenan Coşkuner'e çok teşekkür ederim. Tüm hemşehrilerimizi bu güzel günümüze bekliyorum.” dedi.

18 May 2015 - 09:12 - Kültür-Sanat

Mahreç   Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.