Kalp hastalarına sıcak uyarısı

Kalp hastalarının sıcak havalarda dışarı çıkmaması gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adil Orman, bu hastaların en ağır diyeti ise öğle yemeklerine koymalarında fayda olacağını söyledi.

Kalp hastalarının sıcak havalarda dışarı çıkmaması gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adil Orman, bu hastaların en ağır diyeti ise öğle yemeklerine koymalarında fayda olacağını söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nde görevli Uzm. Dr. Adil Orman, yaz aylarında kalp hastalarının dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Dr. Adil Orman, yaz ayları geldiği zaman kap hastalarının özellikle ter ve sıvı kaybının sebep olması itibariyle kendilerine daha dikkat etmeleri gerektiğini ifade ederek, "Özellikle kalp hastalarımızın, kalp yetmezliği olan, hipertansiyon ve koroner arter hastası olan hastalarımızın 12.00 ile 15.00 saatleri arasında çok sıcak olan havalarda dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Günlük yapmaları gereken sportif faaliyetlerini sabah saatlerinde ya da akşam güneş batmak üzereyken yapmaları kendi sağlıkları açısından daha faydalı olacaktır. Aksi takdirde su, tuz dengesinin bozulmasına sebebiyet vererek ani ölümlere, kalp yetmezliğine ve kalp krizine sebebiyet olarak hastalarımızın hayatına sebep olabilmektedir. Bu nedenden dolayı hastalarımızın özellikle güneşten sakınmaları gerekir" dedi.

YAZ AYLARINDA DİYETLERE DİKKAT

Bir diğer önemli konunun ise kalp hastalarının yaz aylarında diyetlerine dikkat etmesi olduğunu ifade eden Dr. Orman, "Diyet yaparken de özelikle ana öğünün üzerinde yürüdüğümüz öğün olmasına özen göstermemiz gerekir. En ağır diyeti öğlen yemeklerine koymuş olmakta fayda vardır. Bunun üzerine yürümüş olmamızın önemi çok büyüktür. Akşam yemeklerini de mümkünse uyumadan en az iki saat önce almış olmamız gerekir. Akşam yemeğinde en hafif yemekleri tercih etmemiz kalp hastalarımız için önemlidir. Sağlıklı bir kalp hastalığı geçirebilmemiz için yaz aylarında bunlara önemli dikkat edersek daha sağlıklı oluruz" diye konuştu.

15 Nis 2015 - 15:21 - Sağlık

Mahreç   Sağlik


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.