Minder'e köklü değişiklikler geliyor!

Dünya Güreş Birliği (UWW), güreş minderi renkleri, hakem kıyafetleri ve sporcu mayosunun değişmesi yönünde karar aldı.

Dünya Güreş Birliği (UWW), güreş minderi renkleri, hakem kıyafetleri ve sporcu mayosunun değişmesi yönünde karar aldı.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 40 yılı aşkın süredir güncelleme yapılmayan spor sunumu için İsviçre’nin Lozan şehrinde bir araya gelen UWW Yönetim Kurulu üyeleri, dünya güreşi adına "önemli" kararlar aldı.

İlk kez 1972 Münih Olimpiyatları'nda yarışma minderinde kullanılan sarı ve kırmızı renkler yerine artık koyu mavi ve turuncu renkler kullanılacak.

UWW, ayrıca uluslararası müsabakalarda görev alan hakemlerin kıyafetlerinde de değişiklik yapma kararı aldı. Daha önce müsabakaya çıkarken takım elbise giyerek kravat takan uluslararası kategori hakemleri, artık yakalı tişört ve pantolon giyecek.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Nenad Lalovic’in Dünya Güreş Birliği başkanı olmasının ardından çok sayıda yeni kararlar alındığını belirterek, güreşin eski heyecanlı günlerine geri döndüğünü ve İsviçre’de alınan kararları olumlu bulduğunu kaydetti.

18 Oca 2015 - 20:38 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.