Ringlere Elazığ damgası

Elazığlı Sporcu Aycan Güldağı, Genç Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda üçüncülük kürsüsüne çıkarken, ilimiz sporcularından Kemal Şen de, 32. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda yarı finale yükseldi.

Geçtiğimiz günlerde Genç Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcu Elazığlı hemşehrimiz Aycan Güldağı, bronz madalya kazandı. 54 kiloda ringe çıkan Aycan Güldağı, yarı final maçında ABD'li Iyana Verduzco ile karşılaştı. Rakibine 4-1 yenilen milli sporcu, dünya üçüncüsü oldu.

*Erol'dan Kutlama

Başarılı sporcuya siyasilerden ilk tebrik CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan geldi. Sosyal medya hesabından kutlama mesajı yayımlayan Milletvekili Erol; “ Budapeşte’de yapılan Genç Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden ve dünya üçüncülüğünü kazanan Elazığlı milli sporcumuz Aycan Güldağı’nı bizlere yaşattığı bu gurur nedeniyle tebrik eder, kendisine nice başarılarla dolu spor yaşamı dilerim” ifadelerinde bulundu.

Kemal Şen’in rakibi Avusturalyalı!..

Öte yandan 32. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, İstanbul'da geçtiğimiz günlerde başladı. Turnuvaya Elazığ'dan da sporcular katıldı. Bu boksörlerden +91 kiloda ringe çıkan Kemal Şen yarı finale yükselme başarısı gösterdi. İlk müsabakasında Tacikistanlı sporcuyu mağlup eden Ahmet Şen çeyrek final maçında Filistinli rakibini nakavt ederek yarı finalde mücadele etmeye hak kazandı. Elazığ Bölgesi ve Milli Takımlar Boks Antrenörü aynı zamanda Ahmet Şen’in de antrenörlüğünü yapan Cemil Döndü; “Sporcumuz iyi bir turnuva çıkartıyor. Şu an yarı finale yükseldi. Yarı finalde Avusturalyalı sporcu ile karşı karşıya gelecek. Şimdiye kadar gösterdiği çaba için kendisini kutluyorum ve yarı finalde kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

14 Eyl 2018 - 12:12 - Spor

Mahreç   Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.