Bir Tasa Öyküsü ya da Hasret Köprüsü

Uzakta yaşıyorsanız tasasız yaşayamazsınız. Yılladı beabe olduğunuz arkadaşlarınız, hegün kadılaşıp şakalaştığınız esnaf, okulda takılıp kızdırdığınız meslektaşlar, dolmuşla geçtiğiniz yollardaki ağaç sayısını bile hatırlarsınız.

Bütün bunları hatırlarken bir daha geçmişe dönüp bunları yaşayabilir miyim diye tasalanır, haset çekesiniz

Eski dostları bir daha görebilir miyim diye tasalanırsınız. Bundan dolayı hasret çeker bazen umutsuzluğa düşersiniz. Hâlbuki umut her zaman vardır. Umutsuz yaşamak mümkün değil. Umutlar olmasa tasalar kaygıya, kaygılar bunalıma sürükler.

Uzakta olmak, yakındayken kıymetini bilmediğimiz birçok şey kıymet kazanır. Ulaşılmaz olur. Arada bir hasret köprüsü oluşur.

Şimdi Elazığ’da olsaydım ne yapardım diye düşünüyorum.

Ne yapmazdım ki!...

Günışığına uğrar Murat kardeşimin demli bir çayını içerdim. Yücele biraz dünyanın gidişatını düzeltirdik. Ahmet’e evlendin mi diye sorardım. Vedat’a kaç çocuk oldu diye takılırdım.

Sonra geçer Erkem Katının dergâhına uğrardım. Orada epey nefeslendikten sonra Doğru Sevgili Günerkan Abinin yanına… Orada epey otururdum. Edebiyat üzerine Bedrettin Keleştimur’un güzel, sabırlı duruşu ile iyi bir hasret giderdim.

Hemen sonrasında Eczacı Ünal Ağabeyin seçimlerle ilgili keskin zeka ve deneyimine dayanan görüşlerini dinledim.

Sona Haput’a çıkar, Çınaraltında bir akşam çayı içerdim. Kayabaşına gelip Elazığ’a tepeden kuşbakışı seyrederdim.

Ama tasam odur ki; galiba uzuuun bir süre bunu yapamayacağız. Çünkü zaman yok. Zaman çok kısa. İş öyle gerektiriyor. Burada bir hengame içinde, hiç görmediğim takdiklerle süren bir savaşın içindeyiz. Bu mücadele mutlaka zaferle bitmeli. Bize yenilgi yakışmaz diyoruz.

Olsun! Biraz da hasretlik olsun. Tasa da olsun önemli değil. Murat’ın çayı da şimdilik kalsın. Yücelin güzel yüreği de başka bahara…

Elazığ’ın güzel şairlerin şiirleri de kalsın ne yapalım!

Bütün dostların tebessümlü yüzlerini görmek başka bir bahara kalsın.

Hepsinin canı sağ olsun yeter.

Tatile girerken, yazılara biraz ara vermek zorundayız. Bu nedenle eylüle doğru buluşmak üzere Almanya’dan Kucak dolusu saygılar.

Bütün Gakgoşlara kucak dolusu selamlar efendim...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bilal Civelek - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler