CİDDİYETSİZLİĞİN DİBİ!

Son haftaların en tartışılan kurumu İl Özel İdaresi, en tartışılan konusu da kuruma alınacak personellerle ilgili yaşanan süreç.

Siyasilerle bürokratların süreci yönetemediği kriz yeni yeni gelişmelerle devam ededursun, biz yeni gelişmeleri paylaşmaya devam edelim.

Hatırlarsınız son iki gündür kura çekimlerindeki hataları gündeme taşıyor ilgili ve yetkililerden bir açıklama bekliyoruz.

Yani İl özel İdaresinin ilgili yetkililerinden...

Bugün haber merkezimizin e-posta adresine İl Özel İdaresi Basın merkezinden bir email gelince arkadaşlarımız heyecanlanıyor ve vatandaşın da merakla beklediği konularda resmi bir açıklama gelmiş düşüncesiyle hemen gelen postayı açıveriyorlar.

Gelen postada yazılanları aynen aktarıyorum:

"Mülakat ve uygulama sınavı hakkındaki haberimiz sitemizde yayınlanmıştır. Duyurulur."

GIYASETTYMNNNN.jpg

Yıllardır resmi kurumların basın bültenleri ilgili kurumun basın müşavirliği tarafından basın kuruluşlarına servis edilir bakar, değerlendirir ve kamuoyu ile paylaşırız.

Ancak bir resmi kurumdan, özellikle de en itibarlı olması gereken bir resmi kurumdan böylesine gayri ciddi bir basın bülteni modelini ilk kez müşahede etmenin sıkıntısını yaşıyoruz.

Ya hu Allah'tan korkun be, bir kurumun dokularıyla, bir resmi kurumun devlet ciddiyetiyle bu kadar da oynanmaz be!.

Kaldı ki bu tavrınız niye ve kime?

Bunun anlamı biz açıklamamızı kendi web sitemizden yaparız isteyen sitemize girer bilgilenir demek mi istiyorsunuz?

Nedir yani, niyetiniz ve kastınız nedir?

Yani yapmış olduğunuz yanlış ve uygunsuz uygulamalarınızdan halkın haberi olmasın mı istiyorsunuz?

Veya kendinizi eleştirilmez dokunulmaz mı sanıyorsunuz?

Kusura bakmayın arkadaş, basının görevi kurumlardaki işleyişi kamuoyu ile paylaşmak, sizin göreviniz de basının ciddiye aldığı konulara aynı ciddiyetle karşılık vermektir.

Bu ciddiyeti kendinizde bulamıyorsanız ekmeğinizi başka kapıda çıkarmaya bakabilirsiniz.

Burası devlet kapısıdır, devlet kapısı da ciddiyet gerektiren bir eşikten müteşekkildir.

İyi öyleyse her kurum kendi internet sitesinden açıklamasını yapsın basına da aynı ciddiyetsizlikle bir e-mail atsın ve; "Mülakat ve uygulama sınavı hakkındaki haberimiz sitemizde yayınlanmıştır. Duyurulur." desin.

Yok, arkadaş basını ciddiye almazsanız ciddiyetinizde zafiyete uğrarsınız.

Devlet işleyişi de kusura bakmayın ama ciddiyetsizliğe gelmez.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Nafiz Koca - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

KEMAL AYDOĞDU. - BENİM YORUMUM HAVAALANINDA MUHABİRİNİZ VARMI TÜRKHAVAYOLLARI DÜN AKŞAMKİ İST SEFERİNİ 300 KİŞİLİK A330-300 UÇAĞI İLE YAPTI . HABERİNİZ VARMI.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 17:38


Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler