ÇOCUKLARIMIZ

Geleceğimiz olan çocuklarımızı akide ve inanç yönünden iyi, sağlam ve donanımlı olarak yetiştirmeliyiz ki, heba olmasınlar.

Eskiden tuzaklar da, tuzak yerleri de sınırlıydı. Şimdi ise tuzaklar çok ve her yerde. Bu nenle geleceğimiz olan nesli korumalıyız.

Bir zamanlar bilenlerin az oluşu ve bir zamanlar da baskı sebebiyle milletimiz Kur’an eğitiminden mahrum kaldığı bir hakikattir. Mesela ismini versem tanıyacağınız bir âlimimiz o günleri şöyle anlatmıştı:

Bir yaylamız vardı. Orda hayvanlar güdülürdü. Biz çocuklar hocamızla birlikte oraya gider Kur’an dersi alırdık. Hocamız bir gözcü dikerdi. Gözcü, jandarmayı görürse bize haber verir ki, biz de cüzlerimizi saklayabilelim. Hayvanların güdüldüğü bir yerin seçilmiş olması, olası bir baskında burada ders filan yok, hayvanlar güdüyor gibi bir görünüm vermekti.

O günün aksine bugün öğrenmeye ve öğretmeye teşvik var. Fakat bugün insanımız gayretsiz, vurdumduymaz. Çocuğunun en iyi okulu kazansın diye gösterdiği gayretin yüzde birini onun, sağlam inançlı ve Yüce Kitabını okuyan ve anlamaya çalışan biri olarak yetişmesi için göstermiyor.

Oysa bugün çocuklar çok korumasız. İnternet dünyası artık onların cebinde, parmakları ucunda. Eğer çocuklarımızı akidesi sağlam olarak yetiştirmezsek, şerrin her çeşidi olan bu dünya onları yutar. Çocukları avlamak için ahlaksız siteler olduğu gibi, onları ifsat etmeye harıl harıl çalışan küfür, şirk ve ateist siteler sayılamayacak kadar çok.

Bu nedenle başta çocuklarımızı Yüce Kitabımızla tanıştırmalı ve onu okumasını öğretmeliyiz. Ben bilmiyorum ki, çocuğuma da öğreteyim gibi bir mazeret hiç geçerli değildir. Çünkü öğretecek televizyonlar (mesela Diyanet Tv gibi), videolar ve sayılamayacak kadar internet siteleri mevcuttur. Yeter ki gayret olsun.

Çocuğun baba üzerindeki bir hakkı da onu eğitmektir ki, bunun başında da Kur’an ve dini öğretmek gelir. Bir Müslümanın ben Kur’an okumasını ve İslamı bilmiyorum gibi sudan bahanelere sarılıp çocuğunu ihmal etmesi son derece yanlıştır. Çünkü 85 yaşındaki yaşlı insan Kur’an’ı öğreniyorsa, sen çok daha rahat öğrenir ve çocuklarının öğrenmesi için çaba sarf edebilirsin.

Sağlam bir toplum sağlam ailelerden, sağlam aileler sağlam fertlerden oluşur. Fertleri sağlam yetiştirmek için de çocuğa başta sağlam bir dini eğitim vermekle olur. Çünkü sağlam bir dini eğitim, hayat boyunca onun istikametten sapmamasını, her görevde dürüst ve insanlara faydalı olmasını sağlar. Onun eğitimine katkı sunar.

İşte bizim de söylemek istediğimiz budur. Bırakın bir nesli, bir çocuğumuzu bile kaybetmeye tahammülümüz olmamalı. Çünkü onları kaybetmek, geleceğimizi, bağımsızlığımızı, ülkemizi kaybetmek demektir.

Bu nedenle üzerimize düşeni yapmalıyız. Onların hayatta bir meslek sahibi olmaları için gösterdiğimiz gayretin bir kısmını da, onların inanç, ibadet ve iyi işler yönünden yetişmelerine harcamalıyız. İnanın bu zor değil. Yeter ki, niyet ve gayret olsun.

23.06.2020

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Resul Şahin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler