Diyarbakır'da 18 bin 842 meyve ağacı aşılandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin kırsal mahallelerindeki çiftçileri desteklemek amacıyla ürün vermeyen 18 bin 842 meyve ağacına 35 bin 439 göz aşısı ile kalem aşısı uyguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin kırsal mahallelerindeki çiftçileri desteklemek amacıyla ürün vermeyen 18 bin 842 meyve ağacına 35 bin 439 göz aşısı ile kalem aşısı uyguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Çermik, Lice, Kulp, Silvan, Bismil, Çınar ve Ergani ilçelerinde çiftçileri desteklemek amacıyla ürün vermeyen ceviz ile melengiç ağaçlarının fıstık ağacına dönüştürülmesi için toplam 18 bin 842 ağaca 35 bin 439 göz aşısı ile kalem aşısı uyguladı. Kentin coğrafyasının ceviz ve fıstık yetiştiriciliğine uygun olmasını göz önünde bulunduran ekipler, mevsiminde aşılama işlemini gerçekleştirdi. Tespit edilen alanlarda yürütülen çalışmalarda ayrıca çiftçilere kaliteli ceviz ile fıstık yetiştiriciliği, ağaç aşılama ve budanmaları konularında eğitimler verildi.

İlçelerde Mart aylarında yaşlı ve genç olup ürün vermeyen ceviz ağaçlarına yönelik çalışma başlatan Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı, tespiti yapılan 3 bin 596 ceviz ağacına kalem aşısı uyguladı. Aynı uygulamayı iyi cins olmayan ceviz ağaçlarında da yapan ekipler, daha önce saha çalışması sonucu belirlenen alanlarda 15 bin 246 melengiç ağacının Siirt ve Gaziantep fıstığına dönüşmesi için göz aşısı uyguladı. Melengiç ağaçlarının Siirt ve Gaziantep fıstığına dönüşümü işlemi Mayıs ayında gerçekleştirildi. Öte yandan melengiç ağaçlarının Siirt ve Gaziantep fıstığına dönüşmesi için uygulanan göz aşısı çalışmaları Temmuz ayında da sürdürülecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, ilçe mahallelerinde ürün vermeyen ağaçları aşılamasıyla birlikte ürün vermeye başlayacak olan ağaçlar çiftçilere ekonomik kazanç sağlayacak. Yapılan ağaç aşısı uygulaması nedeniyle çiftçiler, belediye yetkililerine teşekkür etti.

10 Tem 2018 - 13:29 Diyarbakir- Gündem

Mahreç   Diyarbakır


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.