DOĞU KULÜPLER BİRLİĞİ KURULSUN…

Süper Ligde mücadele edecek olan Karadeniz takımları ortak bir karar alarak Karadeniz Kulüpler Birliği Kuruyorlar. Neden Doğu Kulüpler Birliği de olmasın…

Karadeniz takımlarından Trabzonspor, Çaykur Rizespor ve Giresunspor kulüpleri ortak bir oluşum için harekete geçtiklerini basına verdikleri demeçle kamuoyuna deklare ettiler.

Karadeniz Kulüpler Birliğine tüm Karadeniz takımlarının katılımıyla 18 takımdan oluşacağı, profesyonel takımın katılımı ile kurulmuş olacak.

Karadeniz’de bulunan profesyonel takımların sayısı şu şekilde: Trabzon 6, Rize 2, Zonguldak 1, Karabük 1, Bolu 1, Ordu 1, Giresun 1, Samsun 1, Tokat 1, Gümüşhane 1, Çorum 1, Bayburt 1 olmak üzere toplam 18 takım.

Şimdi burada şunu söylemek lazım…

O zaman Doğu ve Güneydoğu takımları bir araya gelsinler de Doğu Kulüpler Birliği’ni kursunlar…

Doğuanadolu Bölgesinden Süper Ligde; (1), 1.Ligde; (1), 2.Ligde; (1) 3.Ligde; (4) ve Bal’dan gelecek (1) takım,

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ise; Süper Ligde; (2), 1.Ligde; (2), 2.Ligde; (6) 3.Ligde; (11) ve Bal’dan gelecek (1) takım.

Genel olarak yaklaşık 30 takımdan oluşmakta.

Birlik ve berberlik vurgusu ile sıkıntıları çözme anlamında bir araya gelen Karadeniz takımları Doğu ve Güneydoğu takımlarına bir kapı açmış oluyor.

Beyler birileri birleşip kararlar alabiliyorsa sizler neden bir araya gelemiyorsunuz anlamış değilim.

Zamanında Süper Ligde Elazığ, Malatya ve Diyarbakır takımları beraber mücadele etmiş ve Futbol Federasyonunda da Elazığ’lı bir büyüğümüz kulüp başkanlığı yapmış Mustafa URHAN görev almıştı.

Kendisi bu kulüpler ile sürekli toplantılar yapmış ve desteğini sürdürmüştü. Ama bu 3 kentin takımları mücadeleleri ile centilmence ve rakiplerine gözdağı vermek yerine birbirlerini yenerek birilerinin ekmeğine yağ sürdüler.

Bir olmak yolunda Karadenizliler bir başlangıç yapmışlarsa bizlerde bu doğrultuda hamlelerimizi yapmamız şart.

ERZİNCAN’DA ŞAMPİYON BELİRLENECEK…

Bölgesel Amatör Ligde ilimizi temsil eden Fırat Üniversitesi grubunda şampiyon olması ya da işi son haftaya bırakacağı durum Erzincan’da bugün oynanan maçla belirlenecek.

Erzincan Ulular spor sahasında Bingöl ekibi olan Karlıova Yıldırımspor’u ağırlayacak. Puan sıralamasında Bingöl ekibinin mutlak 3 puan almak zorunda olduğu bir müsabaka. Bingöl ekibinin mağlubiyeti ve beraberlik durumunda temsilcimiz grupta şampiyonluğunu ilan edecek.

Fakat aklımızdan dahi geçirmediğimiz ama futbolda olması ihtimaller arasında yer alan Bingöl ekibinin galibiyeti sonrasında Fırat Üniversitesi son hafta Bingöl deplasmanına gideceğinden şampiyonluk son haftaya kalmış olacak.

Bizim temennimiz ise son haftaya kalmadan Fırat Üniversitesi takımının şampiyonluğu garantileyip Bingöl deplasmanına rahat bir şekilde gidilmesi.

Bordo-Beyazlı ekibimizi sahasında oynadığı son karşılaşmada Erzincan Ulular spor takımına karşı 1-0 mağlup ayrılması bizleri sevindirdi fakat 7-8 futbolcunun gıda zehirlenmesi yaşadığından sahada pek etkili değillerdi.

Takımı ilk kez izlemeye gelenler üzerinde olumsuz bir tablo oluşurken; kenar yönetiminde saha içerisinde yaşanan kart ve sakatlık duruma göre pozisyon almaları ister istemez tepkilere neden oldu.

Takım eski kadronun üzerine yaptığı takviyelerle yeniden bir oluşum meydana getirdiler. 3 maçta alınan 3 galibiyetle puan 9’a çıkartmış ve şampiyonluğu yüzde 80 ele almış durumda.

Bu grupta şampiyonluğu elde edip gider gruplarda da etkili oyun sergileyerek biz futbol severlere 3. Bir profesyonel takım kazandırırlar inşallah…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Polat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket İstikrar Değişim Hizmet Elazığlılar Siz seçime nasıl gideceksiniz?
Tüm anketler