1 Milyon TL KOBİ desteği yolda

Elazığ'da “KOBİ kardeşliği gecesi” programı düzenlendi.

KOSGEP Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan Elazığ’da yaptığı konuşmada, “KOBİ gelişim destek programı olan 300 Bin TL geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olan desteğimizi sektörel ve bölgesel incelemelerimizin ardından 2018 yılı içerisinde sunacağız.” dedi.

Elazığ'da “KOBİ kardeşliği gecesi” programı düzenlendi.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) ve KOSGEB işbirliği ile organize edilen "KOBİ Kardeşlik Gecesi" programı düzenlendi.

Programda konuşan KOSGEP Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan KOSGEP’te değişim ve dönüşüm olduğunu vurgulayarak, çalışmaları gerçekleştirirken esnaf odaklı işler yaptıklarını anlattı.

Erdoğan, ahiliğin kardeşlik olduğunu dile getirerek, “Kardeşlik olunca işin içine sevgi, saygı hoş görü girer. KOSGEP’te bir değişim dönüşüm var. Bizler KOSGEP olarak artık kendi bünyesinde karar alan, uygulayan içe kapanık bir grup olmaktan ziyade yaptığımız iş ve işlemleri planlarken sahada olmayı esnaf kardeşlerimizle KOBİ’lerimizle bir araya gelerek onların duygu ve düşüncelerini de almayı çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz günlerde malumunuz bir çalıştay düzenledik, 81 ili kapsayacak şekilde. 26 bölgede KOBİ’lerimizi Sanayi ve Ticaret Odalarımızı, esnafımızı, finans kurumlarını, tüm paydaşlarımızı bir araya getirdik.2018 yılında tüm KOBİ’lerimize sunacağımız destek modelini buradan çıkan sonuçlar ile tasarladık. Bu çalıştayları önümüzdeki hafta Cuma günü yine yeni KOSGEP binasında Bakanımız Faruk Özlü’nün açıklamasıyla sizlere duyurmuş olacağız. Bu kapsamda KOBİ gelişim destek programı olan 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olan desteğimizi sektörel ve bölgesel incelemelerimizin ardından sizlere 2018 yılı içerisinde sunacağız. Aynı zamanda bu destek programının aynısını 2017 yılında da uyguladık 500 milyon destekli bir limit programıydı. Malumunuz 2 bin işletmeye verecektik ama 1 Martta Başbakanımızın açıklamalarıyla 2 bin olan işletme sayısını 3 bine çıkardık. 500 milyon olan limiti de 230-240 milyon civarında artırarak 3 bin işletmeye bu desteği sunduk. Dolayısıyla bu KOBİ’ler kapsamın da yapmış olduğumuz çalıştayın benzeri bir çalışmayı ESFDER başkanımızın bize yol arkadaşlığıyla 10 tane ilde bu organizasyonu yapacağız ve esnaf kardeşlerimizle bir araya geleceğiz” dedi.

BİZ VARIZ, BEN YOK

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus ise, “Eskiden ustalar kendi aralarında bir değerlendirme yaparken kaç çırak yetiştirdin, kaç adamı düzelttin, kaç kalfan vardı diye böyle sual edilirdi. Burada usta, çırak yetiştirirken aynı zamanda rakibini yetiştiriyorlardı. Şimdi yeni ticari hayata bakın kapitalist sistemler sürekli alan, toplatan hepsi benim olsun diyen bir sistem içerisinde yaşatılıyor. Ya da yaşıyoruz. Aslında kapitalizmin en öz ifadesi tuzlu su içmektir. Susadıkça içiyoruz, içtikçe susuyoruz. Bir türlü doyamıyoruz. Çünkü temelinde kanaat yok. Temelinde helal kazanç yok. Temelinde rakibine hürmet yok. Sürekli ben var biz yok. Ama bizim medeniyetimizde biz varız ben yok” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılamaz da, esnafın ayakta durabildiği ülkelerin ekonomisi sağlam ülkeler olduğunu belirterek, “Dolayısıyla ülkemizde esnafımızın daha canlı, daha dinamik ola bilmesi için 2002 yılından bu güne kadar gelen AK Parti hükümetlerinde esnafımızı destekleyen birçok teşvikler oldu. Onlardan en önemlisi son dönemde 30 yaşın altındaki girişimci olan gençlerimize, verilen destektir. Esnafa destek illa cebine para koymak değil. Onun alış verişinin önündeki engelleri kaldırmaktır.” İfadelerini kullandı.

Programa Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Esnaf ve Sanatkar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, KOSGEP Başkan Yardımcısı Recep Ali Erdoğan, siyasi parti temsilcileri, esnaf ve sanatkarlar katıldı.

15 Nis 2018 - 11:17 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.