‘Cazibe merkezi programı' değerlendirildi

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren ve çok sayıda dernek ve STK’nın yer aldığı Platform 23 tarafından organize edilen program kapsamında yaklaşık 20 işadamı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın da katılımı ile Elazığ TSO’da yapılan ‘Cazibe Merkezleri Bilgilendirme’ toplantısına katıldı.

İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren ve çok sayıda dernek ve STK’nın yer aldığı Platform 23 tarafından organize edilen program kapsamında yaklaşık 20 işadamı Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın da katılımı ile Elazığ TSO’da yapılan ‘Cazibe Merkezleri Bilgilendirme’ toplantısına katıldı. Toplantıda Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Elazığ’ın yatırımlar açısından bölgenin en avantajlı ili olduğunu ifade ederek, program hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

TERÖR LANETLENDİ…

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve Platform 23 Başkanı Harrun Altunbaş toplantı öncesi Kayseri’de 17 Aralık Cumartesi günü sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse yapılan bombalı saldırıyı lanetlediler. Yapılan değerlendirmelerde Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik yapılan bu tür eylemlerin kardeşliğimizi daha da perçinlediğini vurgu yapılarak, tüm terör örgütlerini lanetlediler.

ALAN: ELAZIĞ YATIRIMLAR AÇISINDAN EN GÜVENLİ LİMANDIR…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Platform 23 çatısı anlıda çok sayıda dernek başkanı ve işadamının katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ TSO kuruluş ve hizmetleri ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra, Elazığ ekonomi ve sanayisi hakkında işadamlarıyla bilgi paylaşımında bulundu. Başkan Alan Cazibe Merkezleri programı ile Elazığ’ın yatırımlar açısından en güvenilir liman olduğuna dikkat çekerek, “Sayın Başbakanımızın 4 Eylül 2016 tarihinde Diyarbakır’da açıklamış olduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimiz belirlenmiş olan 23 il arasında yer almıştır. Bununla birlikte Elazığ, TRB1 illerini kapsayan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin merkezi olarak Kalkınma Bakanlığı tarafından belirlenmiş ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Programın Ön Talep Formları Kalkınma Bankası tarafından kısa bir süre önce yayınlanmış ve illerden gelen talepler toplanmaya başlanmıştır. Program kapsamında, İlimizde yatırım yapacak olan girişimcilere, Faizsiz Yatırım Kredisi, Faiz İndirimli İşletme Kredisi, Üretim Tesislerinin Taşınması, Danışmanlık, Bedelsiz Yatırım Yeri Tahsisi, Anahtar Teslimi Fabrika Binası Yapımı ile Çağrı ve Veri Merkezi Yatırım Destekleri sağlanacaktır.

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yer alan 23 ildeki yatırımlar ayrıca 6. Bölge Desteklerinden 10 yıl boyunca istifade edecek olup, mevcut işletmeler de kapasite artımı halinde bu desteklerden istifade etme şansı yakalamıştır. Cazibe Merkezi Programı ile Bölgemizdeki yatırımlar açısından son derece önemli ve Cumhuriyet tarihimizin en ciddi destekleri sağlanmış bulunmaktadır.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 2017 yılını Elazığ için tarihi bir dönemin başlangıcı olarak görmekte ve buna göre değerlendirmekteyiz. Çünkü yatırımlar açısından çok önemli destekler sağlanmıştır. Bununla birlikte, ilimizde yatırımların artması noktasında gecesini gündüzüne katarak çalışan Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız da önemli bir şanstır. Yönetim anlamında yatırımcının sürekli yanında yer alan ilimiz yöneticilerinin varlığı ile birlikte Elazığ sahip olduğu imkanlar ve avantajlarla diğer illere göre öne çıkmaktadır.

Ülkemizin ekonomi alanında önemli yayın organlarının başında gelen FORBES Dergisi 2016 Ekim sayısında, ‘Yatırım Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler’ araştırmasında, ilimizin 81 il içerisindeki yeri 19. Sıra olarak açıklanmıştır. Elazığ, Bölgede ilk 20’ye giren tek il olmakla birlikte Cazibe Merkezi kapsamsında yer alan 23 arasında da tek başına ilk 20’de yer almıştır.

Uluslar arası Rekabet Araştırma Kurumu (URAK) ve TÜİK verileri ve istatistiklerinin kullanıldığı araştırmada 94 başlıktaki veri setinin değerlendirildiği açıklanmıştır. Bağımsız bir araştırma kurumunun objektif kriterleri sonucunda ilimizin yatırım anlamında Ülkemizde öne çıktığı görülmektedir.

17 Ara 2016 - 17:34 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.