Elazığ en üst seviyede temsil edildi

G-20 Zirvesi’ne davet edilen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, zirvenin Ülkemiz ve dünya ülkeleri açısında son derece yararlı olduğunu aynı zamanda Elazığ adına etkili bir tanıtım fırsatı sunduğuna işaret etti.

Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilen G20 Liderler Zirvesi geniş katılımı ve çok sayıda toplantı ve çalıştaylar ile dünyanın gündemini tuttu. Toplantıya üye ülkeler ile davetli ülkelerin devlet ve hükümet başkanları, uluslararası örgütlerin yöneticileri, dünyanın önde gelen firma yöneticileri, ekonomiyle ilgili üst kuruluşların yöneticileri ve medya mensupları katıldı.

Hisarcıklıoğlu: Çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirilmiştir

Aralarında; ABD, İngiltere, Çin, Japonya, Almanya, Fransa, Hollanda gibi dünya ekonomisinin yüzde 85’ini temsil eden ülke liderlerinin katıldığı G 20 Zirvesi kapsamında ekonomiyle ilgili çalışmaları değerlendiren B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu G20 organizasyonunu çok iyi bir şekilde hazırlayıp yürüttüğünü dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin G20 Başkanlığı döneminde birçok rekoru kırdıklarını belirtirken, bugüne kadarki en geniş katılımlı toplantılara ulaştıklarını ifade etti. Başkan Hisarcıklıoğlu, “ Antalya’daki toplantılarda 290’u yabancı 570 şirketin CEO ya da yönetim kurulu başkanı katılmıştır. Ankara’daki zirvede olduğu gibi 1600 şirketten talep alınmış ancak otel, salon, güvenlik gibi gerekçelerle ancak bu kadarı karşılanabilmiştir. B20 çalışmaları boyunca 5 kıtada 12 büyük toplantı gerçekleştirilmiş, 1700 sayfalık toplam çalışma Liderlere sunulmak üzere 19 maddede toplanmıştır. Avustralya'nın dönem başkanlığında 200 civarında olan çalışan firma sayısı bu dönemde 600’e çıkartılmıştır. Küresel ekonomiyi olumlu yönde etkileyecek ve bugün KOBİ’lerin en fazla karşılaştıkları sorunlar ve işsizlik başta olmak üzere iş dünyasının içinde bulunduğu küresel sorunlarla ilgili hazırlanan önerilerimizin dünya liderleri tarafından iyi okunması ve çözüm üretilmesi noktasında çok geniş bir kesimin üzerinde titizlikle çalıştığı raporumuzun hayata geçirileceğine inanıyoruz” dedi.

Alan: Elazığ en üst seviyede temsil edildi

G-20 Zirvesi’ne Ülkemizden sınırlı sayıda davet edilen Oda başkanından biri olan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, zirvenin Ülkemiz ve dünya ülkeleri açısında son derece yararlı olduğunu aynı zamanda Elazığ adına etkili bir tanıtım fırsatı sunduğuna işaret etti. Başkan Alan değerlendirmesinde “Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleriyle 2015 yılı G 20 Liderler Zirvesi ülkemizde çok etkin bir şekilde gerçekleştirilmiştir. G 20 Zirvesiyle birlikte, B 20 gibi 6 ayrı oturumla dünya ekonomisi, açlık, çevre, su kullanımı, enerji, göçmen sorunu, çocuk ve kadınlar, terör vb. bir çok konu en üst düzey ülke temsilcileri ve ekonomiyle ilgili kurumlar tarafından masaya yatırılmıştır. TOBB’nin B 20 Başkanlığını yaptığı zirvede özellikle ekonomiyle ilgili gelişmeler değerlendirilmiştir. Zirvede, toplantılar dışında ikili görüşmeler, gala yemekleri, sohbetler ve kısa süreli tanışmalar gerçekleştirilmiştir. Bu süreç içerisinde sayın bakanlarımıza Elazığ iş dünyasının taleplerini bir kez daha iletme fırsatımız olmuştur. Bunun yanı sıra bir araya gelme fırsatı yakaladığımız dünya liderleri ve hükümet başkanlarına tercümanlar aracılığı ile ilimiz hakkında kısa bilgiler vererek ilimize davet etme imkanı da bulduk. Tüm dünyanın yakından takip ettiği ve birinci gündem maddesini teşkil eden bu zirvede Elazığ en iyi şekilde temsil edilmiştir. Zirvede bölgemiz ve dünya insanlığı için ele alınan konular ve B 20 zirvesiyle dünya liderlerine ekonomiyle ilgili önerilerin dikkate alınarak uygulanmasını temenni ediyorum. Bunun gerçekleşmesi halinde Ülkemiz dünya insanlığı için tarihi bir adımın atılmasına vesile olacaktır. Son derece başarılı ve sorunsuz geçen zirvenin hayırlar getirmesi temennisiyle sayılar sunuyorum ” dedi.

16 Kas 2015 - 19:21 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.