Hong Konglu 20 iş adamı Elazığ'a geldi

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar’ın başkanlığını yaptığı Hong Kong Türkiye İşadamları Topluluğu’nun heyeti Elazığ’a geldi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar’ın başkanlığını yaptığı Hong Kong Türkiye İşadamları Topluluğu’nun heyeti Elazığ’a geldi. AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar öncülüğünde, Elazığ’a gelen Hong Konglu iş adamları incelemede bulundu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar’ın başkanlığını yaptığı Hong Kong Türkiye İşadamları Topluluğu Heyeti Elazığ’a geldi. 20 iş adamının yer aldığı heyet ilk olarak Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada iş adamlarına Elazığ’ın tarihi, kültürel, ekonomik ve sosyal yönleri hakkına bilgi verildi.

Tüm potansiyeli Elazığ için kullanacaklarını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Zülfü Tolga Ağar, “Bildiğiniz üzere İpek yolu tekrar faaliyete geçiyor. Bu iş ortamında Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Asya arasındaki en büyük köprü olması vasıtasıyla önem arz ediyor. Bu geçmişte de böyle oldu.Çin Devleti ve Hong Kong, Türkiye’ye çok büyük bir önem veriyor" dedi.

Kendisiyle birlikte ortaklarının köprü görevi olma konusunda karar verdiklerini vurgulayan Ağar, "Siyasi ortamında bu yönde gelişmesi ilimize de çok büyük faydası olacaktır. Bunun meyvelerini kısa zamanda hep beraber toplayacağız. Bütün amacımız ‘Vakit Elazığ vakti, vakit Türkiye vaktidir. Güçlü hükümet güçlü devlet, Recep Tayyip Erdoğan’ın etrafından toplanıp, daha aydınlık günlere gideceğiz. Bu kapsamda tüm potansiyelimizi ve donanımımızı ortaya koyacağız. Hızlı seçim ortamında misafirlerimizi ağırlamak için kendileri de vakit ayırdılar. Gelecek bizim. Biraz sabredelim, kısa zamanda hep beraber memleketimizi atağa kaldıracağız. Niye bir Gaziantep, Malatya olmayalım. Bence hepsinin fazlası olalım” diye konuştu.

"ELAZIĞ YATIRIM İÇİN CENNET ŞEHİRLERDEN BİRİ"

İş adamlığının çok önemli bir kimlik olduğuna dikkat çeken AK Parti Elazığ Milletvekili ve adayı Metin Bulut ise, “İşadamı her zaman çok pratik bakar. Kar mı zarar mı diye. Kar varsa hemen o işin peşinden koşar, zararlıysa ondan uzaklaşır. Bir siyasetçinin de iş adamı olmasını çok önemsiyorum. Çünkü çok pratik çözüm üretebiliyor. Anında olaya el koyabiliyor. Bundan dolayı da iş adamlığı kimliğinin siyasete çok yakıştığını düşünüyorum. Tolga kardeşimde bu dönem bir siyasetçi ve iş adamı olarak Elazığ’a çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Elazığ’da uzun süreden beri hepimiz çok ciddi alt yapı çalışmasına girdik. Elazığ şu anda yatırım yapılabilecek Türkiye’nin cennet şehirlerinden bir tanesidir. Hong Kong dünyanın büyülü kentlerinden birisi ama Elazığ’da Türkiye’nin en güvenli en çok yatırım yapılabilecek illerinden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN BİR FIRSAT"

Elazığ için tarihi bir an olduğunu dile getiren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “Elazığ’ımızın kabuğunu kırması, mevcut potansiyelini maksimum seviyede kullanması adına iş insanları faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor. Tolga Ağar’ın da geçmişten gelen birikimi ve Hong Kong Türkiye İşadamları Topluluğu Heyeti başkanı olmasıyla yürüttüğü iş ilişkilerini, bugün Elazığ’la taçlandırıyoruz. Bu bizim için ciddi bir fırsat. Biz Elazığ ihracatçıları olarak Çin’le ciddi anlamda iş ilişkilerimiz var. Ciddi müracaatlarımız var. Ama bunları arttırmak ve geliştirmekte bizim elimizde” şeklinde konuştu.

"BİZİM İÇİN TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİDİR"

Türkiye’de yapılan yatırımın önemine vurgu yapan Hong Konglu iş adamı Prof. Dr. David T. Lan, “Buradaki olmamızın en büyük amaçlarımızdan biri, geçmişten gelen ekonomik, kültürel ilişkileri daha güçlendirmek ve ileri seviyelere taşımaktır. Hepimizin bildiği gibi Çin’in gelişim stratejisini hepiniz duymuşsunuzdur. Bu birliği ve diğer birliğin Çine bağlı olan Hong Kong'da bazı çalışmaları bulunmaktadır. Bu bir çok alanı kaplamaktadır. Ama bizim için Türkiye çok önemlidir. Hepimizi burada bir araya getiren Tolga’ ya teşekkür ederim. Çin’den Hong Kong’dan birçok sektörden insanlar burada. Finans, ekonomi, hepimizi bir araya getiren Tolga Ağar’dır. İleriye daha güzel günlere birlikte bakacağız, birlikte çalışacağız” diye konuştu.

05 Haz 2018 - 16:19 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.