Yaşar: 'İş dünyası üretimden ve istihdamdan kaçınmamalı'

Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçen Türkiye’de iş dünyası başta olmak üzere her kesimin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Elazığ TSO 2018 yılı Ekim ayı olağan Meclis toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan ve Meclis Üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okunarak çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ TSO Meclis Başkanı Yaşar, ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçen Türkiye’de iş dünyası başta olmak üzere her kesimin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Yaşar konuşmasında; “Bildiğiniz gibi ülkemiz özellikle son birkaç aydır ekonomik olarak döviz kurlarının ve faizlerin artmasıyla oluşan sıkıntılı bir süreçten geçmektedir. Bu süreç hepimiz için sancılı fakat aşılmayacak bir süreç değildir. Ülkemiz bu sıkıntıyı da muhakkak birlik, beraberlik ve dayanışma ile inşallah atlatacaktır. Ekonomi Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından açıklanan Yeni Ekonomi Programı (YEP), iş dünyasını genel olarak memnun etmiştir. 2019-2021 yıllarını kapsayan ve İlk defa hazırlanan Yeni Ekonomi Programı ile ekonomimizin güçlü ve zayıf yanları göz önünde bulundurularak; 'dengelenme, disiplin, dönüşüm’ başlığı altında önemli reformlara gidilmiştir. 3D’nin 4. ayağı ise, özel sektördür. İyi niyetle, istişare edilerek gerçekçi bir tablo ortaya konularak, uygulanabilir, ulaşılabilir ve denetlenebilir; ekonomi odaklı bir program hazırlanmıştır. Özellikle programın 3 aylık periyotlarla kontrol edilebilir olması, program dâhilinde belirlenen hedeflerde sapmalar olduğu taktirde müdahale edilebilmesi ve böylece düzeltmelere gidilerek iyileştirmeyi sağlayacaktır. Cari açıkta önemli yer tutan ilaç, enerji, savunma sanayi, bilişim gibi sektörlere ağırlık verilen program ile belirsizlikler ortadan kalkmaya başlamış, önümüzdeki süreçte toparlanarak yeniden yükselişe geçeceğimize inanmaktayız.” dedi.

Elazığ TSO Meclis Başkanı Yaşar, Elazığ TSO olarak bu zorlu sürece rağmen önemli çalışmalar yaptıklarını da belirterek, “Bizler de bu süreçte iş dünyası olarak; moralimizi bozmadan, sabırla, azimle çalışmalı, devletimize destek olmalıyız. Kaygılanmamız, endişeye kapılmamız çok olağandır. Fakat kaygı yerini telaşa bırakmamalı, endişeye kapılıp süreci daha da zora sokmamalıyız. İşimize odaklanmalı, her zaman olduğu gibi işimizi yapmalı, şehrimizin, ülkemizin kalkınması için çabalamalıyız. Memleket kaygısı çeken iş dünyası temsilcileri olarak bizler, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu süreçte birbirimize destek olmalı, devletimize güvenmeliyiz. Odamız Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunda da görüleceği gibi Oda olarak çalışmalarımız çok yönlü olarak, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınma ve gelişmesini hedefleyerek devam etmektedir. 5 Kasım 2018 Pazartesi günü yapacağımız Eximbank toplantımız ve 16 Kasım 2018 Cuma günü gerçekleştireceğimiz Ekonomi Panelimiz çok önemli iki faaliyet olacaktır. Bu iki organizasyona tüm Meclis Üyelerimizin ve Meslek Komitesi Üyelerimizin katılımını beklemekteyiz. Zorlu bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, Meclisimize tarihi sorumluluklar düştüğüne inanmaktayız. Talep makamı olarak, Ekonomi yönetimine sektörel anlamda bu beklenti ve taleplerimiz iletilmekte ve temsil ettiğimiz her toplantıda ifade edilmektedir. Meslek Komitelerimizden başlamak üzere Oda olarak küçük büyük demeden her sorun ve beklentiyle yakından ilgilenmeye ve çözüm üretmeye gayret gösteriyoruz. İş dünyasının en önemli sorunlarından biri olan ara eleman sorununun çözümü için MEGİP Projesini başlatmış bulunmaktayız. Bu konuya çok büyük bir emek vermekte ve gayret göstermekteyiz. Sizlerin de bu sürece çok yoğun olarak destek vermesini beklemekteyiz.” şeklinde konuştu.

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU OKUNDU

Meclis Başkanı Yaşar’ın konuşmasının ardından, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Zülfü Altıntaş tarafından Ekim Ayı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu. Yapılan çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan da bilgilendirmelerde bulunarak Meclis Üyelerine detaylı bilgiler verdi. Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesi ve serbest kürsü bölümünde Meclis Üyelerinin görüş ve önerilerini belirtmesi ile tamamlandı.

02 Kas 2018 - 15:35 - Ekonomi

Mahreç   Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.