11 MAHALLE YABANCI İKAMETİNE KAPATILDI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 781 mahallenin daha yabancı ikametine kapatıldığı bildirilerek 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısının 1169’a çıkarıldığı ifade edildi. Elazığ’da da ilçe ve köylerde 11 mahalle yabancı ikametine kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Göç İdaresi Başkanlığı, yeni düzenlemeyi duyurdu. Bu duyuruya göre, ülkedeki yabancı yoğunluğu nedeniyle 781 mahallenin yabancı ikametine kapatıldığı aktarıldı. Elazığ’da da ilçe ve köylerde 11 mahalle yabancı ikametine kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmıştır "Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibarıyla kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır." Denildi.

İşte Elazığ’da Yabancı İkametine Kapatılan Mahalleler;

Elazığ Baskil Karakaş Köyü, Yukarı Atlılar Mezrası

Elazığ Merkez Öksüzuşağı Köyü, Ali Çavuş Mezrası

Elazığ Merkez Sanayi Mahallesi

Elazığ Merkez Çarşı Mahallesi

Elazığ Merkez Sütlüce Köyü

Elazığ Merkez Sütlüce Köyü, Sütlüce Mevkii

Elazığ Merkez Alaca Köyü, Alaca(Merkez) Mevkii

Elazığ Merkez Ballıca Köyü, Ballıca Mevkii

Keban Bademli Köyü, Sino Mezrası Mezrası

Keban Altıyaka Köyü, Dede Mezrası

Sivrice Bekçitepe Köyü, Doğanlar Mezrası

01 Tem 2022 - 15:03 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.