12 Milyon Balık Suya Bırakıldı

Keban ilçesinde düzenlenen, balıklandırma final programı ile Keban ve Karakaya Baraj Gölleri ile göletlere toplamda, 12 milyon balık bırakıldı.

Programa, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ve kurum temsilcileri katıldı.

Keban'da İşleyerek Dünyanın Birçok Ülkesine Ulaştırıyoruz"

Elazığ'ın iç sularda balık üretiminde ilk sırada yer aldığını ifade eden Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Karahan, " Üç tarafı sularla çevrili yarımada konumunda yer alan Elazığ, 68 bin hektar su yüzey alanı ile su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı bakımından önemli bir yere sahiptir. Kurulu 162 adet işletmede bugün; 35 bin ton kapasite ile geçen sene 21 bin ton üretim gerçekleştirdik. Yetiştiriciliğin yanında, avcılık yoluyla da 17 adet kooperatif marifetiyle, 150 adet ruhsatlı tekne ve yaklaşık bin kişinin uğraş verdiği yıllık 500 ton civarında avcılık yoluyla; aynalı sazan başta olmak üzere balık avcılığı gerçekleştiriyoruz. Üretmiş olduğumuz balığı, Keban'da işleyerek dünyanın birçok ülkesine ulaştırıyoruz" dedi.

“12 Milyon Adet Yavru Balık, Türkiye Genelinde 19 İlde Su Kaynakları İle Buluştu”

Elazığ’da balıkçılık sektörünün, 2000'li yıllardan sonra gelişmeye başladığını ve Türkiye'nin bir çok noktasına, yavru sazan balığı gönderdiklerini belirten Karahan, "Hem Elazığ'da, hem de Türkiye genelinde üretim artarak devam ediyor. 2021 yılında 10 milyon yavru sazan üretimi için hedef koyduk. Paydaş kurumların verdiği destek ile ürettiğimiz 12 milyon adet yavru balık, Türkiye genelinde, 19 ilde su kaynakları ile buluştu. Üretmiş olduğumuz sazan yavrusunun 2,5 milyon adedini ilimiz sınırları içerisinde bulunan gölet ve barajlara bıraktık" ifadelerini kullandı.

23 Eyl 2021 - 15:43 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.