'12 milyon fidan hedefimize ulaştık”

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Elazığ’ın bu yıl fidan dikiminde altın yılını yaşadığını söyledi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Elazığ’ın bu yıl fidan dikiminde altın yılını yaşadığını söyledi.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Elazığ’da ve bölgede 2014 yılında yapılan çalışmaları değerlendirdi. Polat, bölgede 12 milyon fidanı toprakla buluşturmayı amaçladıklarını ve bu hedeflerine ulaştıklarını ifade etti. Elazığ’da 60 bin dekar alanda ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışması yaptıklarını anımsatan Polat, "Elazığ’da 60 bin dekar alanda ağaçlandırma erozyon kontrol çalışmaları yaptık. Hedefimiz 4 milyon fidandı. İki sahamızda 150-200 bin fidanımız kaldı. Yüksek kesimlerde kar yağışından dolayı. Onları da birkaç gün içerisinde dikimini yaptığımızda bu hedefimizi aşmış olacağız. Kasım Aralık ayında yeterli yağışın düşmesiyle birlikte toprak tavına gelmişti. Biz de çok yoğun bir şekilde 30 sahada aynı anda çalışmalar gerçekleştirerek fidan dikimi yaptık. Ekibimizi kontrol mekanizmamızı çok iyi oluşturduk. Arkadaşlar gece gündüz çalıştılar. Yüzde 95 itibariyle tamamladılar fidan dikimini. Yüzde 5’lik kısmını da önümüzdeki günlerde havalar düzeldiğinde donlar çözüldüğünde dikeceğiz. Böylelikle Elazığ’ımızda dolu dolu bir yıl geçirmiş olacağız. Bölgede 12 milyon hedefimiz vardı. Bunun 4 milyonu Elazığ, 4 milyonu Malatya geriye kalan 4 milyonu ise diğer illere dağıttık. Bölgede de hedefimiz yüzde 90 gerçekleşti" dedi.

"ELAZIĞ ALTIN YILINI YAŞADI"

Fidan dikiminde Elazığ’ın bu yıl 4 milyondan fazla fidanla altın yılını yaşadığını aktaran Polat, “Bu yıl Elazığ altın yılını yaşadı. Çok yoğun bir şekilde dikim çalışmaları gerçekleşti. Önümüzdeki yılı da şimdiden planlamaya başladık. Önümüzdeki yıl özellikle Hazar Gölü çevresinin ağaçlandırılması çalışmalarına hız vereceğiz. Diğer bölgelerde de çalışmalarımız devam edecek ama önceliğimiz Hazar Gölü çevresi olacak. Oradaki alanların mülkiyet sorununu hallettiğimiz oranda çok geniş alanlara girmek istiyoruz. Hazar’da mavi ile yeşili buluşturmak istiyoruz. Yine bu bağlamda fidan dağıtımlarımız var özellikle gelir getirici türlerde. Badem eylem planı kapsamında 25 köyde 128 hektar alanda çalışma yaptık. Diğer sahalarımızda budamalar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

2015 yılında da ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Polat, yapılacak çalışmalarla Sivrice ilçesinde mavi ile yeşili buluşturacaklarının altını çizdi. Polat sözlerini şöyle sürdürdü: "Merkezde olduğu gibi ilçelerimizde de ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Sivrice ilçesinde 15 bin ceviz fidanı dağıttık. Bunun fidanlarını biz verdik. İlçe tarım müdürlüğü ile birlikte fidanların bakımını yapacağız. Elazığ’da nerede bir fidan dikilmek isteniyorsa ona katkı sağlıyoruz. Diğer kurumlarımızla ortak hareket ederek ağaçlandırma alanlarının artmasına katkı sağlıyoruz. 2015 yılındaki hedefimiz 100 bin dekar alanda ağaçlandırma yapmak. Tabi bu yer bulmaya ve projelendirmeye bağlı. Eğer bu sıkıntıları aşarsak Elazığ’ımızda 100 bin dekar alanda ağaçlandırma erozyon kontrol yapmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirirsek Elazığ’ın orman varlığına büyük oranda katkı sağlamış oluruz. Bölgemizde de gerekli alan bulunursa bu yıl yaptığımız çalışmaları önümüzdeki yıl arttırmayı hedefliyoruz. Tüm Elazığ halkından yapılan bu çalışmaları sahiplenmelerini istiyoruz. Kırsalda yaşayan köylülerin bu alanları korumalarını istiyoruz. Kendi kolluk kuvvetlerimiz gerekli tabi yapacak ama halkın bu noktada bilinçli olması gerekiyor. Bu herkesin varlığı, herkes sorumlu davranmalı."

29 Ara 2014 - 14:40 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.