1.Amatör 18 Temmuz’da Başlayacak

EASKF Başkanı Mustafa Gür, düzenlediği basın toplantısında 1.Amatör Küme Maçları’nın kaldığı yerden başlatılacağını belirtirken, 2.Amatör Küme’nin oynatılmayacağını kaydetti. Başkan Gür; 2.Amatör Küme ile ilgili son kararı Amatör İşler Kurulu’nun vereceğini bildirdi…

1.Amatör 18 Temmuz’da Başlayacak
1.Amatör 18 Temmuz’da Başlayacak
Haber albümü için resme tıklayın

Tüm Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde ve ilimizde virüs sebebiyle askıya alınan Amatör Liglerinin kaderi belli oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid -19 salgını nedeniyle ertelenen Yerel Amatör Ligler ile ilgili alınan kararlar Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mustafa Gür ile İl Futbol Temsilcisi Turgut Kılıç tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde Amatör Spor Evi’nde gerçekleştirilen istişare toplantısında yaşanan pandemi süreci ve normalleşme adımları kapsamında ortak kararlar alındı.

Saat 13:00’te pandemi kurallarına göre düzenlenen basın toplantısında konuşan Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Mustafa Gür, 1. Amatör Küme Futbol Ligi belirlenen kurullar kapsamında kaldığı yerden 18 Temmuz’da oynatılacağını belirtirken, 2. Amatör Küme Futbol Ligi’nde ise karşılaşmaların oynanmayacağını bildirdi.

Gür, yaptığı açıklamada, “1. Amatör TFF’nin belirlediği statüleri göre tamamlanacaktır. Buna göre ilimiz 1. Amatör Liginde kalan haftalar 18 Temmuz 2020 tarihinden itibaren oynayarak tamamlanacaktır. Bütün takımlarımıza hak ettikleri yolda başarılar diliyorum. Bu program çerçevesinde ciddi önlemler alacağız. Hem sahalarda, hem tesislerde gerekli önlemler alınacak. Şartlara uymayan takımlar net ve kesin bir şekilde maçlara çıkamayacak” dedi.

7 Haftalık süreçte hızlandırılmış program uygulayacaklarını, ıIşıklandırması olan sahaları da kullanacaklarını aktaran Başka Gür, “Yaz aylarına denk gelen maç trafiğinde akşam müsabakaları da oynatacağız.” dedi.

EASKF Başkanı Mustafa Gür’ün basın toplantısından derlediğimiz satır başları şunlar;

ASKF BAŞKANI MUSTAFA GÜR; “TEDBİR ALINMAYAN HİÇBİR MAÇ OYNANAMAYACAK…”

“Dünyada yaşanan koronavirüs pandemisi nedeniyle liglerimize ara vermiştik. TFF ve konfederasyonumuzdan gelen talimatlar sonrası ilimizdeki 1. Amatör Lig müsabakalarının tamamlanmasına, karar verilmiştir. Sadece bu ligimiz oynanacak. Şampiyon ekip belli olacak. Bütün takımlarımıza hak ettikleri yolda başarılar diliyorum. Bu program çerçevesinde ciddi önlemler alacağız. Hem sahalarda, hem tesislerde gerekli önlemler alınacak. Şartlara uymayan takımlar net ve kesin bir şekilde maçlara çıkamayacak. 2. Amatör Lig bu yıl kesinlikle oynanmayacak. Alt yaş kategorilerimiz de öyle. İlimizde bir grubumuzda puanları aynı durumda. 1. Amatör Lig’in ardından 2. Amatör Lig’de bu durumu İl Temsilcimizle birlikte değerlendireceğiz ve amatör işler kuruluna göndereceğiz. Bu konuda nasıl bir sistem uygulanacak ona bakacağız. Daha sonra bunu detaylarıyla paylaşacağız. İlçeler de dahil olmak üzere mutlaka her maç için tedbirlerimizi alacağız. Tedbir alınmayan hiçbir maç oynanamayacak.

*MÜSABAKALARI AKŞAM OYNATACAĞIZ!

“7 Haftalık süreçte hızlandırılmış program uygulayacağız. Işıklandırması olan sahalarımızı da kullanacağız ve yaz aylarına denk gelen maç trafiğinde akşam müsabakaları da oynatacağız. Bu süreçte antrenmanlar için söylüyorum soyunma odalarını hiçbir şekilde kullanmayacağız. Bütün takımlarımız idmana hazır gelecek. Yedek kulübeleri barakalarında ekstra fazla koltuklar koyarak güvenlik önlemlerini alacağız. Yan yana kimse oturamayacak. Sosyal mesafe kuralı uyulacak. Deplasmanlara gidip gelirken otobüs koltuklarında birer kişi oturabilecek. Bütün maçlar seyircisiz oynanacak. Fazladan yönetici bile gelse maça alınmayacak. Basın mensupları için de aynı şey geçerli Görev icra ederken 2’şer metre mesafeli duracaklar. Maçlarda gol sevinci yaşanmayacak. Hakeme 2 metreden fazla yaklaşılmayacak. Dezenfekte kuralları uygulanacak. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’müze de iş düşüyor. Toplar da düzenli olarak dezenfekte edilecek.”

* POZİTİF ÇIKAN TAKIMLARI İSE LİGDEN İHRAÇ EDECEĞİZ.

“İl Tertip Komitemiz hızlandırılmış program uygulayacak. Hafta içi ve hafta sonu oynanacak maçlarla, 16 Ağustos tarihinde ligimizi bitirmeyi hedefliyoruz. Yaklaşık 21 gün ligimiz oynanacak. İl Spor Güvenlik Toplantısı yapılacak ve son kararlar alınacak. Herkes üzerine düşeni yapacak. Kulüplerden tek ricamız hiçbir seyircimizi müsabakaya götürmeyelim.

Müsabakaya gelecek bütün sporcuların, takımların koronavirüs testlerini isteyeceğiz. Sonucu olumlu gelmeyen hiçbir oyuncu maça çıkamayacak. Bu testler her maç öncesi yapılacak. Tesis görevlilerimiz olmak üzere her hafta sporcular ve görevliler bu test sonuçlarına göre sahaya girebilecek. Sayın valimizin talimatıyla test yapılan hastanelerde bu gerçekleşecek. Pozitif çıkan oyuncumuzu ayıracağız. Pozitif çıkan takımları ise ligden ihraç edeceğiz. Daha geniş kapsamlı o zamana değerlendireceğiz.”

TFF İL TEMSİLCİSİ TURGUT KILINÇ; “PANDEMİ KURALLARINA UYMAMIZ LAZIM…”

TFF İl Temsilcisi Turgut Kılınç ise Maçların sıcaklıklar sebebiyle Temmuz Ayı’nda akşam oynatılacağını belirterek; “Federasyonun verdiği talimata göre 18 Temmuz tarihinde maçlarımızı başlatacağız. İdman konusunda ise bu hafta içerisinde antrenman günlerini ve saatlerini belirleyeceğiz. Maçların sıcak aya denk gelmesiyle futbol müsabakalarını akşamları ışıklandırma altında oynatacağız. Pandemi kurallarına uymamız lazım. 7 haftayı kazasız belasız bitirmeyi umuyoruz. Bizler de bu kurallara uyacağız.”dedi.

EKONOMİK GİDERLER ASKF’DEN…

Öte yandan toplantıda Karakoçangücü Spor Kulübü ve Kovancılarspor Kulübü maçlarını ilçe yerine merkezde oynamayı talep etti. Sağlık açısından bunun en doğru karar olacağını vurgulayan ekiplerin önerisine ASKF Başkanı Mustafa Gür, tarafından sıcak bakılırken bu konudaki son kararı İl Spor Güvenlik Kurulu’nun vereceği belirtildi. Öte yandan ilçe ekiplerinin merkeze gelmelerinde ekonomik bir yük çekmemeleri adına ulaşım giderleri ASKF tarafından karşılanacağı açıklanadı.

28 May 2020 - 15:50 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.