2020 yılı hasat sezonu başladı

Elazığ'da hububatta 2020 yılı hasat sezonu başladı.

Konu hakkında Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yılmaz Ataş ve İlçe Müdürleri ile telekonferans görüşmesi yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan; "Geçen hafta itibariyle İlimizde erkenci arpa çeşitlerinde biçerdöver ile hasat başladı. Ülkemiz ve İlimiz için önemli stratejik ürünlerinden olan hububatın dane kaybı en az şekilde hasat edilebilmesi için İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personellerimiz biçerdöverlerin saha kontrollerini yapıyor.

Pandemi sürecinde gördük ki gıda üretimi ülkeler için çok önemli. Bunun devamlılığının sağlanması için üretime devam edilmesi gerekmektedir. İl Müdürlüğü olarak bu süreçte sahada üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Bugün de; temel ürünlerimizin başında gelen buğdayın hasadını en az kayıpla gerçekleştirmek ve yapılması gerekenleri konuşmak için bir araya geldik.

Üreticilerimizin emeklerinin zayii olmaması ve hasadın en az kayıpla yapılması için, çiftçilerimizin hasat öncesi bizleri bilgilendirmesini ve kendilerinin de birer kontrolör kadar dikkatli olmalarını istiyoruz. Bunun için de üreticilerimize gerekli eğitimleri vermeye devam edeceğiz. Biçerdöver sahipleri ve operatörlerin de kurallara riayet etmelerini; uymadıkları taktirde mevzuatın verdiği yetkiler çerçevesinde cezai işlemleri uygulayacağımızın bilmesini isterim." dedi.

Karahan; 2020 yılı hububat hasadının Ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, çiftçilerin ürününün bol, kazancının bereketli olmasını diledi.

25 Haz 2020 - 14:39 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.