21.Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Toplantısı

Ülkemizin ve Türk Dünyasının kültür hayatına önemli katkılar sağlayan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın 21.si için hazırlık çalışmaları sürüyor.

Ülkemizin ve Türk Dünyasının kültür hayatına önemli katkılar sağlayan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nın 21.si için hazırlık çalışmaları sürüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Hazar Şiir Akşamları hazırlıklarını değerlendirmek üzere gerçekleştirilen “21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları İstişare Toplantısı” Elazığ Valiliği Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıya Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Baro Başkanı Adnan Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kültür sanat camiası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda önce 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının Yahya Kemal Beyatlı anısına İstanbul temalı olacak olması nedeniyle İstanbul’u anlatan bir slayt gösterisi yapıldı.

Daha sonra 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamlarının taslak programı hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıda 20-21-22-23 Haziran 2013 tarihlerinde “Yahya Kemal Beyatlı” anısına yapılacak olan 21. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın dört gün boyunca sürecek etkinlikleri, katılımcıların durumu, belirlenen panel ve etkinliklerin içerikleri değerlendirildi.

Toplantının son bölümünde ise bir değerlendirme yapan Elazığ Valisi Muammer Erol, Uluslararası Hazar Şiir Akşamları’nın Elazığ’ın en önemli kültürel etkinliği ve markası olduğunu ifade ederek, bu etkinliklerle Elazığ’ın kültürel marka değerinin çok yükseldiğini, dolayısıyla yapılan bu toplantılarla hazırlıkların tüm yönleri ile ele alındığını vurguladı.

07 Şub 2013 - 14:24 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.