2+2 Çift Diploma Programı başlatıldı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Sam Houston State Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Fırat Üniversitesi ile Sam Houston State Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında, Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde gelecek yıl başlatılacak olan 2+2 Çift Diploma Programı’nın detaylarını görüşmek üzere Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Asaf Varol, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Sam Houston State Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Sam Houston State Üniversitesi’nin, Bilgisayar Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Peter Cooper, Dekanı Prof. Dr. Jerry Cook, Uluslararası İlişkiler Ofis Sorumlusu Richard Porter, Rektör (Provost) Prof. Dr. Jaime Hebert ve Başkanı (President) Prof. Dr. Dana Gibson ile görüşmeler yapıldığını ve bu görüşmelerde, öğrencilerin Fırat Üniversitesi’nde ingilizce dil eğitimi aldığı süreçten başlayarak Sam Houston State Üniversitesi’nden mezun oluncaya kadar her dönemde maddi manevi destek almaları, dil öğrenme sürecinde dahi gerekirse Sam Houston State Üniversitesi’nden okutmanların gelerek İngilizce dil öğrenimine katkı sağlamaları, TOEFL’ı geçemeyen öğrenciler için yaz aylarında Sam Houston State Üniversitesi’nde yoğunlaştırılmış İngilizce kurslar düzenlenmesi, Fırat Üniversitesi’nde öğrenciler 1. ve 2. sınıfta okuduğu dönemlerde ihtiyaç duyulması halinde bazı öğretim üyelerinin Elazığ’a gelip 1-2 yarıyıl süresince dersler vermeleri, konularında iki üniversite arasında fikir birliğine varıldığını belirtti.

Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, “Sam Houston State Üniversitesi’nde öğrenciler 3. ve 4. sınıfta okuduğu dönemlerde yılda bir defaya mahsus olmak üzere Sam Houston State Üniversitesi tarafından öğrencilere 1000 dolarlık burs verilecek ve bu burs ile öğrencilerin okula eyalet ücreti ödemeleri sağlanacak. Bu sayede öğrenciler 1 yıl için Sam Houston State Üniversitesi’ne tahminen 6000 dolar okul parası ödemiş olacaklar. Eyalet dışı öğrencilerin ortalama olarak yılda 18 bin dolar ödedikleri göz önüne alınırsa, üçte bir fiyatına bir eğitim alma fırsatı doğacak” dedi.

Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde 2+2 Çift Diploma Programı’nın başlatılması ile öğrenciler, hem Fırat Üniversitesi hem de Sam Houston State Üniversitesi diplomalarını elde edecekler.

30 Oca 2012 - 19:07 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.