29 yıldır dinmeyen acı HOCALI

Haber: faik Akgün - 26 Şubat 1992 yılında Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından 613 Azerbeycan Türk’ü katledildi. Katliamın üzerinden 29 yıl geçmesine karşın Ermeniler tarafından ortaya konan bu katliamın acısı hala dinmedi

Dünya tarihine bir kara leke olarak geçen ve Ermeni zulmünün eseri olan Hocalı Katliamı’nın üzerinden tam 29 yıl geçti. Hocalı Katliamı; Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşayan sivillerin Ermenistan tarafından vahşi bir şekilde katledilmesidir Ermeni güçleri 26 Şubat 1992 yılında giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın olmak üzere toplam 613 sivili katletmiş, 487 kişiyi ağır yaralanmıştır. 1275 kişiyi ise rehin alınan Ermeniler 150 kişi ise kaybolmasına neden olmuştur. Dünya tarihine katliam olarak geçen Hocalı’da Ermenilerin katlettiği sivillerin cesetlerin üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görülmüştür. Ermenilerin hamile kadınları hatta çocukları bile işkence ederek katlettiği tüm dünya tarafından tespit edilmiştir.

29 YIL SONRA ZULÜM SON BULDU

Ermenilerin katliamlarla işgal ettiği Hocalı’ nında içinde bulunduğu Karabağ Bölgesi 29 zulüm yılının ardından anavatanı Azerbeycan’la buluştu. Ermenistan zulmü altındaki toprakların özgürlüğü Azerbaycan-Ermenistan sınırında 14 Temmuz'da 2020'de çıkan çatışmalar ile başladı. Azerbaycan ordusundan 7 askerin şehit olması sonrası harekete geçen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Dağlık Karabağ'ı işgalden kurtardı. Ermeni zulmü altındaki topraklar Azerbaycan ordusu tarafından bir bir kurtarıldı. Toplamda 5 şehir, 4 kasaba ve 287 köyde anavatanı Azerbaycan bayrağı dalgalanmaya başladı. Azerbaycan ordusunun bu destansı başarısı ile tüm dünya 29 yıl önce topraklarından zulüm ile koparılan yavruların 29 yıl sonra birer aslana olarak geri dönüşüne şahitlik etmiş oldu

26 Şub 2021 - 14:47 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.