'450 Milyon TL yatırım yapıldı

Elazığ’daki 5 kurumun müdürleri ile bir araya gelen Vali Murat Zorluoğlu, değerlendirme toplantısı yaptı.

Elazığ’daki 5 kurumun müdürleri ile bir araya gelen Vali Murat Zorluoğlu, değerlendirme toplantısı yaptı.

Vali Murat Zorluoğlu, ana yatırımcı kuruşlar olan Elazığ DSİ, karayolları, orman, sağlık ve milli eğitim müdürleri ile toplantı düzenledi. 2 aşamalı olarak gerçekleşen toplantıda, kurumların 2016 yılında gerçekleştirdikleri yatırımlar ve 2017 yılında yatırım programına teklif edilen projeler değerlendirildi.

Toplantının ardından Vali Zorluoğlu değerlendirmelerde bulundu. 2016 yılında 5 kurumun belirledikleri hedeflerin üzerine çıktığını belirten Zorluoğlu, bu kurumların 2016 yılında 450 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdiğini söyledi.

“Bir yılda 445 milyon liralık yatırım”

Elazığ’ın ana yatırımcı kuruluşlarının projelerini masaya yatırdıklarını aktaran Vali Zorluoğlu, “2 aşama bir toplantı oldu. Birinci aşamada 2016 yılında ilimizde bu kuruluşlarımız tarafından gerçekleştirilen yatırımları değerlendirdik. Memnuniyetle gördük ki yıl sonuna yaklaştığımız bu günlerde kurumlar kendi programlarında yer alan yatırım projelerini gerçekleştirmişler. Hedeflerinin de üzerine çıkmışlar. Bu kapsamda karayolları bölge müdürlüğümüzün 150 milyon, DSİ bölge müdürlüğü 115 milyon, orman bölge müdürlüğümüz 30 milyon, sağlık müdürlüğümüz 110 milyon ve milli eğitim müdürlüğümüz de 40 milyon civarından bir yatırım gerçekleştirmiştir. Bunların toplamı 450 milyonun üzerindedir. Ben bu önemli yatırımlar için Elazığ adına hükümetimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Tam gün eğitime geçen ilk iller arasında yer alacağız”

Toplantının 2. aşamasının 2017 yılı programına teklif edilen projelerle alakalı olduğunu ifade eden Zorluoğlu, “Bu noktada da ilimizde insanlarımızın derdini kolaylaştıracak önemli bir takım yatırım projelerinin teklif edildi. Bunlarla alakalı olarak milletvekilimiz notlarını aldı. Ankara da diğer milletvekillerimle birlikte kurumlarımız tarafından teklif edilen projelerde mümkün olduğunca çoğunu gerçekleşmesi için onlarda siyasi mücadelelerini yapacaklar. Bizlerde burada elimizden geldiğince destekleyeceğiz. İnşallah 2017 yılında da çok kıymetli yatırımlar ilimizde gerçekleşecek. Milli eğitim yatırımları olarak son bir yıldır ilimizde çok miktarda okul yapımı başlattık. Özel idare imkanlarını sonuna kadar zorlayarak ilimizde ilk ve orta okul sayılarının artırılması için uğraşıyoruz. Yine lise yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde gerek milletvekillerimiz gerekse biz yoğun bir caba sarf ediyoruz. Hükümetimiz 2019 yılı sonun kadar tüm yurt satında tam gün eğitime geçileceğini açıkladı. İlimizde bununla ilgili bir alt yapı vardı. Bu manada Türkiye’de il düzeyinde tam gün eğitime geçen ilk iller arasında yer alacağız” diye konuştu.

2016 yılı gerçekleşme oranlarına bakıldığında 2015 yılına göre çok daha iyi sonuçlar ortaya konulduğunu dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, "Bu bizim açımızdan sevindiricidir. 2017’nin 2016’yı da katlayarak gitmesini sağlamaya çalışacağız. Bu konuda Valimizin koordinatörlüğünde bu işleri takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

21 Kas 2016 - 15:04 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.