“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var”

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin tanıtım toplantısı, Elazığ Sıdıka avar kız meslek lisesinde düzenlenen toplantıyla okul idarecilerine tanıtıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçen sene başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığıyla bu yıl Türkiye ve Elazığ’da hayata geçiyor.

Türkiye ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesine geçen yıl ülkemizde yaklaşık 2 bin 100 okul ve 7 bin sınıf katıldı. Böylelikle öğrenciler Türkiye, Elazığ veya dünyanın bir başka ülkesinden bir yetim kardeş edindiler. Bu yılda Sıdıka avar kız meslek lisesinde yeni kardeşlikler için bu yılın ilk adımları atıldı.

Sıdıka avar kız meslek lisesinde başlatılan Proje açılışına Elazığ İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fevzi Gürtürk, Elazığ İHH Şube Başkanı Metin KILIÇ, Okul idarecileri ve İHH Üyeleri katıldı.

Açılışta Okul idarecilerine konuşan Elazığ İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Fevzi Gürtürk Peygamber'imiz (S.A.S.) şaadet parmağı ile orta parmağını ayırıp göstererek: Ben ve yetimin bakımını üzerine alan kimse, bu şekilde cennette birlikteyiz diye buyurmuştur.” Dedi.

Gürtürk; Peygamber'imizin (S.A.S.)’in başka bir Hadisi Şerifi-nde,” En hayırlı Müslüman evi, içinde bulunan yetime iyi davranılan evdir” bu nedenle sevgili çocuklar bizde bu Hadis-i Şeriften şunu çıkarmalıyız;” En hayırlı sınıf yetime yardımcı olan onun elinden tutan sınıftır.” Diyerek bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek.”Proje savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Elazığlı arkadaşları/öğrencilerimiz tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesini hedefliyor. Bu Kampanyada Milli Eğitim Bakanlığı ve Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yetimlerimizin yanında olduğumuzu ve bu konuda bizlere ne düşüyorsa elimizden gelecek her türlü desteği vereceğimiz belirtmek istiyorum bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Elazığ İHH Şube Başkanı Metin KILIÇ, projenin detaylarına ilişkin şu bilgiyi verdi:

“DÜNYADA 400 MİLYON YETİM ÇOCUK VAR”

Bu yıl ise henüz 3 aylık zaman diliminde kampanyaya katılan 10 bin sınıf olduğunu belirten Metin KILIÇ, yetim çocukların fuhuş ve organ mafyası gibi grupların eline düşüp büyük kötülükler gördüğünü ve mutlaka yardım eli uzatılması gerektiğini belirtti. Dünya üzerinde 400 milyon yetim çocuğun olduğuna ve bunların yarısından fazlasının sokaklarda yaşadığına dikkat çeken Kılıç, Hiçbir sınıf ve okul katılmaya zorunlu değil. Kampanyaya göre ister 1 sınıf, ister 10 sınıf bir araya gelerek bir yetim kardeşlerini destekleyebilecekler. Bunun için kampanyaya katılmak isteyen sınıflara birer koli gidecek. Kolinin içerisinde kumbaralar olacak. Bu kumbaralar her ay için doldurularak kardeşlerine göndermek üzere hesap numaralarına yatırılacak. Çocuklar bu kampanyayı en az 1 sene yürütecekler. Önümüzdeki sene bir üst sınıftan arzu ederlerse devam edebilecekler.”

Kılıç; “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına katılan sınıflar bir yetimi desteklemeye karar verdikten sonra en az bir yıl boyunca her ay düzenli olarak 90 TL toplayacak. Çocuklar/gençler kardeşlerini İHH’nın Sponsorluk Destek Sistemi kapsamında yetim çalışmalarını yürüttüğü ülke ve bölgelerden seçecek. Sponsorluk süreci başlatıldıktan sonra sınıflar adına eşleştirilen yetimlerin ülkesi, adı, yaşı ve fotoğrafını içeren “Yetim Özet Bilgi Formu” posta veya e-posta yoluyla her sınıfa ayrı ayrı gönderilecek. (Gönderilen yetim bilgi formları sınıf panolarına asılarak, böylece çocuklar destekledikleri yetim kardeşlerini her an hatırlama imkânı bulabilirler.) Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye ve Elazığ’dan dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler.” Dedi.

25 Ara 2014 - 17:29 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.