AED, Hazar Şiir Akşamlarını Avrupa'ya taşımak istiyor

Avrupa Elazığlılar Derneği (AED), Elazığ Valiliği`nin himayesinde gerçekleşen ve geleneksel hale gelen Hazar Şiir Akşamlarını Avrupa’ya taşımak istediklerini açıkladı.

Avrupa Elazığlılar Derneği (AED), Elazığ Valiliği`nin himayesinde gerçekleşen ve geleneksel hale gelen Hazar Şiir Akşamlarını Avrupa’ya taşımak istediklerini açıkladı. Bu yıl 18’ncisi düzenlenen “Uluslararası Hazar Şiir Akşamları“ programına Elazığ Valiliğinin daveti üzerine katılacaklarını belirten AED Başkanı Cahit Öner, Hazar Şiir Akşamlarının Avrupa’da da yapılması için yetkililerle iletişime geçerek çalışmalara başlayacaklarını belirtti.

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları programına AED’yi temsilen AED Başkan Yardımcısı Veli İbrahimoğulları ve AED Elazığ Temsilcisi Coşkun Kamaç’ın katılacağı açıklandı. Gelenekselleşen Hazar Şiir Akşamları program ile Elazığ’ın Kültür, Sanat ve Edebiyat yönünün en iyi bir şekilde Elazığ’dan dünyaya tanıtıldığını vurgulayan AED Başkanı Cahit Öner, “Öncelikle Sayın Valimiz Muammer Erol’un davetinden dolayı Valimize ve Tertip Komitesine can-ı gönülden teşekkür ediyoruz. Avrupa’daki Elazığlılar adına Hazar Şiir akşamlarında emeği geçenlere; başta Sayın Valimiz olmak üzere ayrıca Tertip Komitesine birer plaket vereceğiz. Teşekkür Plaketimizi AED adına Başkan Yardımcımız Veli İbrahimoğulları ve Elazığ Temsilcimiz Coşkun Kamaç takdim edeceklerdir.“ dedi.

Başkan Öner, Elazığ’da 10 Haziran Perşembe günü başlayacak olan ve 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerin final akşamındaki ödül töreninde plaketin takdim edileceğin açıkladı.

Hazar Şiir akşamlarının aynısının Avrupa’da da yapılması için AED Yönetim Kurulu olarak üzerinde çalıştıklarını, Elazığ Valiliğine ve Tertip Komitesine teklif götüreceklerini belirten AED Genel Sekreteri Cihan Ural “Elazığ’da filizlenip yeşeren ve meyve vermeye başlayan Hazar Şiir Akşamlarının aynısını Avrupa’da da yapabilmek için gerekli alt yapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Elazığ Yöneticilerimizin de desteğini aldıktan sonra Hazar Şiir Akşamlarını, Elazığ Valiliği himayesinde, Elazığ’da bazı kurumların desteği ve Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) işbirliği ile bu projeyi Avrupa’ya taşımak istiyoruz. Bu projeyi Avrupa’nın bir şehrinde çok rahat hayata geçirebiliriz.“ ifadesini kullandı.

Avrupa ülkelerinde Sanat, Kültür, Şiir ve Edebiyat’a büyük önem verildiğini belirten Ural, Hazar Şiir Akşamları Avrupa’ya taşındığında Avrupa insanının büyük ilgi göstereceğini sözlerine ekledi.

09 Haz 2010 - 23:54 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.