​​​​​​​AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Ahilik Haftası Elazığ’da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

​​​​​​​AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
​​​​​​​AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
+3
Haber albümü için resme tıklayın

HABER:ESMA YILDIRIM

Kültür Park Amfi Tiyatroda Ahilik Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte vatandaşlara ahilik geleneği olan pilav dağıtımı yapıldı.

Düzenlenen Ahilik Haftası etkinliğine Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Milletvekilleri Sermin Balık ve Zülfü Demirbağ, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Fahrettin Göktaş, kurum müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ahiliğin Türk toplumunda önemli bir kültür olduğunu belirten Esnaf Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, “Ülkemizin ihtiyacı olan kardeşlik reçetesi Ahilik’te gizlidir” dedi.

Esnaf kültür alışverişlerinin Elazığ için bir gurur olduğuna değinen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman,” Ahilik geleneğinin en kuvvetli olduğu şehirlerden bir tanesinin Harput olduğuna dikkat çekti.

“KARDEŞLİK REÇETESİ AHİLİK’TE GİZLİDİR”

Ahiliğin önemine değinen Esnaf Odaları Birliği Başkanı Turan Kurnaz, “Ahilik sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da etkileyen günümüzde hala geçerliliğini koruyan bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanmamış adaletli verimli ve son derece verimli bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Bu kültür ki şuan da ülkemizin dört bir yanında Laz’ı, Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si bir araya gelmemizi sağlamıştır. Şuanda ülkemizin ihtiyacı olan kardeşlik reçetesi Ahilik’te gizlidir” diye konuştu.

“ELAZIĞ İÇİN GURUR VESİLESİDİR”

Harput’un Ahilik geleneğinde öncü yerlerden biri olduğunu belirten Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’da “Günümüze intikal eden pek çek Ahi Şeyhi türbeleriyle, mezarlarıyla, öğretileriyle kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere intikal etmiş. Dolayısıyla ahilik geleneğinin en kuvvetli olduğu şehirlerden bir tanesinin Harput olduğunu dolayısıyla oradan miras yoluyla Elazığ olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Elazığ’ın çarşı pazarını gezdiğinizde hem şehrin kendi iç alışverişi açısından hem de köylerden, kasabalardan gelenlerin alışıveriş ihtiyaçlarını karşılaması açısından çok kuvvetli bir esnaf yapılanması olduğunu görüyoruz. Kapalı Çarşı ve etrafındaki kümelenen bölgeler bunun canlı göstergeleri. Nitekim buralara bu geleneği yaşatmak açısından Belediyemiz güzel bir projeyle buraları sokak sağlıklaştırması yürüterek geleneksel çarşı havasını pekiştirmek için gayret gösteriyor. Esnaflarımız da devraldıkları esnaf kültürüyle alışverişlerini yapmaya devam ediyorlar bu Elâzığ için gurur vesilesidir. Ben bu vesileyle Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğine üye bütün esnaflara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

16 Eyl 2022 - 22:01 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.