Ameliyathane çalışanlarına müjde!

Tüm hastanelerin ameliyathane ve diyaliz birimlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri bundan böyle %50 zamlı ödenecek.

Tüm hastanelerin ameliyathane ve diyaliz birimlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri bundan böyle %50 zamlı ödenecek.

Toplu Sözleşme Kanunu maddeleri içerisinde yer almasına rağmen; 18 Ocak 2014 tarihinde çıkarılan yeni Torba Yasada (112 Acil-Yoğun Bakımlar-Genel Acil Servis ) Bölümlerinde görev yapan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerini %50 arttıran madde içerisinde Ameliyathane ve Diyaliz çalışanlarının zikredilmemesi sonucu ortaya çıkan belirsizlik ve Sağlık Çalışanlarının mağduriyeti Aktif Sağlık-Sen Başkanı Ümit Karataş’ın yoğun girişimleri ve gündeme taşıması sonucu giderildi.

Aktif Sağlık-Sen Başkanı Ümit Karataş yaptığı açıklamada, bu mağduriyetin Torba Yasa maddeleri tasarı halinde iken Ameliyathane ve Diyaliz Bölümlerinin Yasa içerisinde yer almaması ile başladığını ve yaptıkları görüşmelerde Hastane Yöneticileri Yasada bu bölümlerin olmamasından dolayı bu bölümlere %50 zamlı nöbet ücreti verilemeyeceğini beyan etmeleri sonucu; Konuyu 17 Aralık 2013 tarihinde basın açıklaması yoluyla Kamuoyuna ilk ve tek olarak kendilerinin gündeme taşıdıklarını söyledi.

Başkan Ümit Karataş; “Toplu Sözleşme maddeleri içerisinde bu birimlerin yer almasına rağmen 01.01.2014 tarihinden itibaren bu bölümlerde çalışanların nöbet ücreti %50 zamlı ödenmesi gerekirken 3 aydır verilmeyerek çalışanlar mağdur edilmistir.

Bu mağduriyetin çözümü için ;Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun Resmi bir yazıyla Ameliyathane ve Diyaliz çalışanlarına da %50 zamlı nöbet ücreti verileceğini tüm Hastanelere duyurması gerektiğini iletmiş ve yoğun girişimlerimiz sonucu;Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Resmi yazı yayınlayarak Ameliyathane ve Diyaliz çalışanlarının da nöbet ücretlerinin %50 oranından arttırımlı ödeneceğini duyurmuştur. Hayırlı Olsun. Hak istenmez alınır" kaidesiyle Sağlık Çalışanlarının Özlük Hakları noktasında hassas olduğumuzu ve çalışanların yanında olduğumuzu ve sendikacılığı Hak arama ve Hakkı savunma olarak gördüğümüzü bir kere daha ifade etmek istiyorum.” dedi.

24 Mar 2014 - 15:28 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.