Arazi Toplulaştırma Çalışmaları Sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Elazığ Uluova, Kovancılar ve Karakoçan İlçelerinde arazi toplulaştırma çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Elazığ ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Elazığ Merkez, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 66 adet yerleşim birimine ait 42.623 hektar alanda yürütülen toplulaştırma çalışmaları ile ilgili yazılı açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Elazığ ili Elazığ Merkez ilçeye bağlı 32 yerleşim biriminde 19.938 hektar alanda yürütülen Elazığ Uluova Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 28 yerleşim biriminde ve 19.185 hektar alanda yürütülen Elazığ Kovancılar ve Karakoçan AT ve TİGH Projesi ve Elazığ ili Karakoçan ilçesine bağlı 6 yerleşim biriminde 3.500 hektar alanda yürütülen Elazığ 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesine ait çalışmaların devam ettiğini belirtti.

DSİ Genel Müdürlüğünün Yaptığı Açıklama Şöyle: Elazığ Uluova Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi kapsamında, Elazığ Merkez ilçeye bağlı 32 yerleşim biriminde toplam 19.938 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde; söz konusu alanda toplulaştırma öncesi parsel sayısı 32.538 adet iken, toplulaştırma sonrası 19.106 adet parsele dönüştürülmüştür. Dolayısıyla % 41 oranında toplulaştırma sağlanmıştır. Aynı proje sahasında toplulaştırma öncesi ortalama parsel büyüklüğü 6,13 dekar iken, toplulaştırma sonrası parsel büyüklükleri ortalama 10,44 dekara çıkarılmıştır. 22 yerleşim yerinde tapu tescilleri yapılarak yeni tapular dağıtıldı. 10 yerleşim yerinde ise parselasyon planı çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu iş kapsamında 758 km tarla içi yol yapılmıştır.

Elazığ Kovancılar ve Karakoçan AT ve TİGH Projesi kapsamında, Elazığ Kovancılar ve Karakoçan ilçelerine bağlı 28 yerleşim biriminde toplam 19.185 hektar alanda yürütülen arazi toplulaştırma çalışmaları neticesinde; 17 yerleşim yerinde tapu tescilleri yapılarak yeni tapular dağıtıldı, 11 yerleşim yerinde ise parselasyon planı çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu iş kapsamında 500 km tarla içi yol yapılmıştır. Elazığ 1. Kısım Arazi Toplulaştırma ve TİGH Projesi kapsamında Elazığ ili Karakoçan ilçesine bağlı Sarıcan Beldesi ile Bulgurcuk, Altınoluk, Gölpınar, Kalkankaya, Bahçecik köyleri ile beraber toplamda 6 yerleşim biriminde toplam 3.500 hektar alanda yürütülmektedir. Hâlihazır harita yapımına esas Ortofoto görüntülerin kıymetlendirmesi tamamlandı. Toprak etüt çalışmaları ile kadastro çalışmaları devam etmektedir. Söz konusu her üç projeye ait arazi toplulaştırma çalışmalarının 2021 yılında tamamlanmasına yönelik çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Arazi toplulaştırma çalışmalarının amacı; Tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenleyerek, daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımı sağlamak, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmektir. Yapımı devam eden arazi toplulaştırma çalışmalarının çiftçilerimiz için bereket, bol kazanç getirmesini dilerim. Elazığ ilimiz, Kovancılar ve Karakoçan ilçelerimiz için hayırlı olsun. ’dedi.

28 Şub 2021 - 12:46 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.