Arıcıların Sorunları ve Çözüm Önerileri görüşüldü

Sivrice ilçesine gelecek gezgin arıcılar başta olmak üzere arıcılığın mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı yapıldı.

Sivrice İlçesi Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Sivrice Tarım ve Orman Müdürü, Arıcılar Birlik Başkanı Fırat Canbay, Sivrice AK Parti İlçe Başkanı, teknik personel ve arı yetiştiricileri katıldı.

İl Müdürü Turan Karahan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda Karahan; Gezginci arıcılığın başlamış olduğu bu dönemde özellikle Maden ve Sivrice ilçeleri başta olmak üzere ilimiz arıcılarının sorunlarını dinlemek ve çözüm bulmak için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’nin değişik illerinden ilimize gelen gezginci arıcılar ve ilimiz arıcılarının birlikte hareket etmeleri noktasında bazı tedbirler alması gerektiğini belirten Karahan; “ Bu konu hakkında uyulması gereken kurallar 81 İl Müdürlüğüne ve kaymakamlıklara gönderildi. Bizde tüm paydaş kuruluşlar ile birlikte bal sezonunu sorunsuz bir şekilde geçirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Bunun yanı sıra zengin bir floraya sahip bölgemizde üretilen balın kalite kriterlerini ortaya koyarak, coğrafi işaret almak için gerekli çalışmaları başlatıyoruz. İnşallah en kısas sürede belgemizi alacağız. Sivrice, Karakoçan ve Keban ilçelerinde organik arıcılık yapılıyor. Konvansiyonel arıcılık ile organik arı yetiştiriciliğini karıştırmayan, kaliteyi ön plana çıkaran sistemi de hayata geçirmekteyiz. İlimizde arıcılığın kaliteli yapılabilmesi için üniversiteler, arı yetiştiricileri birliği ve bilim kurullarından almış olduğumuz destekle hangi köyümüzde ne kadar arının konaklayacağını önceden belirledik. Örneğin; Sivrice ilçesinin toplam 43 bin konaklama kapasitesi var. Bunun yaklaşık 31 binini gezginci arıcılar oluşturuyor. Aynı şekilde 25 bin konaklama kapasiteli Maden ilçesinin gezginci arıcı kapasitesi de 20 bin dir. Konaklama konusunda muhtarlar ile işbirliği içinde çalışmaktayız” dedi.

Elazığ ili Arı Yetiştiriciliği Birlik Başkanı Fırat Canbay ise arıcıların sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak için bir araya geldiklerini söyleyerek, toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Programda daha sonra katılımcıların dile getirdiği sorunlar ve çözüm önerileri istişare edildi.

12 Haz 2020 - 15:17 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.