ARSLAN DESTEĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası( Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO’nun hedeflerini açıklayarak, 6. Bölge Destekleri’nin devam etmesini istedi.

ARSLAN DESTEĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ
ARSLAN DESTEĞİN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 24 Ocak 2020’de yaşanan depreme dikkat çekerek; deprem sonrasında sağlanan devlet desteklerinin iş dünyasına etkilerini değerlendirdi. Organize sanayi bölgelerine sağlanan 6. Bölge Destekleri’nin, Elazığ’ı cazip hale getirdiğini de kaydeden Arslan; bu desteğin devam etmemesi halinde, Elazığ’a yapılmak istenen yatırımların riskli hale geleceğini vurguladı.

“Sağlanan Devlet Destekleri İş Dünyası Adına Çok Değerli Oldu”

Elazığ TSO’nun hedeflerini değerlendiren ve 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin, Elazığ üzerindeki etkileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Arslan; “Elazığ iş dünyası yatırım, istihdam ve ihracat hedefli olarak üretime odaklanmıştır. 24 Ocak 2020 yaşanan depreminin, Elazığ’a etkileri il dışında tam olarak anlaşılmadı. 100 bin insan yerinden oldu. Kentsel dönüşümle birlikte; 20 binin üzerinde konut, 5 bine yakın işyeri yıkıldı. Elazığ bu gelişmenin ardından, mücbir sebep oluştuğundan afete maruz bölge ilan edildi. Bu süreçte sağlanan devlet destekleri iş dünyası adına çok değerli oldu.” dedi.

“Desteğin Süresinin Bitecek Olması Yeni Yatırımlar Açısından Çok Önemli Bir Risk Oluşturuyor”

6. Bölge Destekleri’nin son bulmasının, Elazığ açısından risk oluşturduğunu dile getiren Arslan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Yatırımların itici gücü olan teşvikler, Elazığ’da yeni yatırımlar açısından tarihi öneme sahiptir. Teknova OSB ve Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB’de; 2022 yılı itibarı ile yatırımcılara, arsa tahsisine başlanması hedefleniyor. Bu bölgeleri yatırımcı açısından cazip kılan, en büyük destek mekanizması; organize sanayi bölgelerine sağlanan, 6. Bölge Destekleri’dir. Elazığ’ın da içinde olduğu bazı illerde, organize sanayi bölgelerine yapılan yeni yatırımlara uygulanan, 6. Bölge Destekleri’nin süresinin bitecek olması, yeni yatırımlar açısından çok önemli bir risk oluşturuyor.”

“Elazığ’ın En Az 5 Yıl Süre İle 6. Bölge Destekleri’nden İstifade Etmesi Bekleniyor”

Elazığ’ın yeni yıldan itibaren, en az beş yıl boyunca 6. Bölge Destekleri’nden faydalanması gerektiğini dile getiren Arslan; “ Teşviklerde son 20 yıldan bu yana, hep bir mücadelenin içinde yer alan Elazığ, teşvik sistemine ya çok sonradan dahil oluyor, yada olması gereken grup içerisinde yer almayarak mağdur oluyor. Elazığ TSO ve Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırlanan dosya ile ilin, 6. Bölge’de yer alması gerektiğine ilişkin veriye dayalı gerekçeler belirtilerek, milletvekillerinin de destekleriyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunularak önemli adımlar ve girişimler başlatıldı. 2022 yılı itibarı ile Elazığ’ın, en az 5 yıl süre ile şehrin tüm ilçeleriyle birlikte, sektör ayrımı yapılmaksızın 6. Bölge Destekleri’nden, istifade etmesi bekleniyor. “ifadelerini kullandı

“Elazığ İş Dünyası Döviz Kurlarındaki Dalgalanmaların Geçici Olduğunu Bilmektedir”

Döviz kurlarında yaşanan artışları da yorumlayan Arslan; “Elazığ iş dünyası, Türkiye’nin gücüne inanmakta ve hem döviz kurlarındaki dalgalanmaların, hem de yaşanan ekonomik gelişmelerin geçici olduğunu bilmektedir. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedefli olarak, iş dünyasının desteklenmesi en önemli beklentidir.”dedi

19 Ara 2021 - 15:05 Elaziğ- Gündem

Mahreç   Editör


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.