AŞILAMADA ARTIŞ YOK

Elazığ’da aşılama durma noktasına geldi. Geçen hafta %70.7 olan aşılama oranında herhangi bir artış yaşanmadı. Güncel tabloda Elazığ’da ki aşılama oranı aynı oranla kaldı.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin aşı tablosunu güncelleyerek yayınladı.

Elazığ’da 6 Mart tarihi itibarıyla en az iki doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus aşı oranı, %70.7 olarak açıklanmıştı.

Açıklanan güncel tabloda, Elâzığ’da aşılama oranında her hangi bir artış yaşanmadığı görüldü.

Bakanlığın yayınladığı güncel tabloda Elazığ % 70,7’ dilimle sarı kategorisindeki yerini korudu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere bilim insanlarının çağrılarına rağmen Elazığ özelinde ilk doz, ikinci doz ve hatırlatma dozu yaptıranların sayısı açıklanan aşı tablosuna göre % 70.7’e tekabül ediyor.

Türkiye ise en az 2. doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus verilerine göre 2. Doz aşı yapılma oranı yüzde 85. 22, 1.doz aşı yapılma oranı yüzde 93.01, 1.2.ve 3 doz toplamı 146 milyon 235 bin 452 olarak kayıtlara geçti

14 Mar 2022 - 13:44 Elaziğ- Gündem

Mahreç   Editör


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.