Aşılar yetişirse, hacı adayları aşılanacak

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan 40 milyon doz A(H1N1) gribi aşısının Elazığ’a gönderilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan 40 milyon doz A(H1N1) gribi aşısının Elazığ’a gönderilecek olan ilk partisi yol çıktı. A(H1N1) gribi aşı uygulamasının öncelikli olarak sağlık çalışanları ve aşı yetişirse ilk Hac kafilesine yapılacak.

Sağlık Bakanlığı, Pandemi İzleme Bilim Kurulu’nun ve Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri doğrultusunda pandemik A(H1N1) gribi aşı uygulamasının öncelikli olarak sağlık çalışanları ve Hacca gidecek olanlara yapılacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, teslimatı yapılan ilk parti aşının Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Laboratuarlarında yapılan ön kontrollerin olumlu çıkması üzerine aşıların 81 il'e sevkiyatının başlandığı bildirildi.

İlk aşıların yolda olduğunu belirten Sağlık İl Müdür Yardımcısı Dr. Cihan Tekin, soğuk zincir yoluyla karayoluyla geleceğini belirterek, gelen ilk partinin yetişmesi halinde ilk hacı kafilesine aşı yapılacağını aksi takdirde ilk grubun aşı olmadan gideceğini ifade etti. 40 milyon doz aşının alındığını belirten Dr. Cihan Tekin, Elazığ’a ilk partinin ne kadar olacağını bilemediklerini belirtti.

27 Eki 2009 - 17:58 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.