Asker Hastanesi devredildi

Elazığ Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığı'na devredildi.

Elazığ Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı’na devredilerek Sağlık Bilimleri Üniversitesi Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rizaiye binası ismini aldı. Devir teslim töreni gerçekleştirilen hastane, 29 Ağustos pazartesi gününden itibaren kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşları hariç olmak üzere tüm branşlarda poliklinik hizmetleri verecek. Askeri ve sivil sağlık hizmetleri olarak tarihi bir ana tanıklık edildiğini ifade eden Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek, “Uzun süre askeri kimlikle ülkemizin zor günlerinde ve savaşlarında büyük hizmetler sunmuş askeri sağlık personelimiz, bugün sağlık bakanlığı bünyesinde bir üst kimlik adı altında sivil sağlık hizmetleriyle birlikte hizmet birlikteliği oluşturmuş durumdadır. Devletimiz askeri sağlık hizmetlerini kapatmıyor. Bu olayda herhangi bir kapanan veya sona erdirilen sağlık hizmeti söz konusu değil. Askeri sağlık hizmetleri sivil sağlık hizmetleriyle birleştirilerek daha randımanlı ve verimli bir hizmet verecek. Hem askeri sağlık personelleri için hem de askeri kimlikli şahısları için daha üst seviyede standardı yüksek sağlık hizmeti sunmak üzere bir kurum birleşmesi gerçekleştiriliyor. Devletimiz bu birleşmeyi, hem halkımız acısından hem askeri personel açısında daha sağlıklı, randımanlı, verimli ve standardı yüksek sağlık hizmetlerinin verilmesi amacı ile karar vermişti" dedi.

Hastanenin pazartesi günü itibariyle kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşları hariç olmak üzere tüm branşlarda poliklinik hizmetleri vereceğini aktaran Seyrek, “Bunun yanında askeri birliklerimizin ihtiyacı olan askeri sağlık kurulu ve hizmetleri de burada eksiksiz olarak sürdürülecektir. Askeri hastanelerin devredilmesi, bu yakında zamanda denk gelen Fetullahçı Terör Örgütü’nden devralınan hastanelerle aynı kefeye konulacak bir durum değildir. Sadece zamanla birbirine yakın gelmiştir. Askeri hastanelerin devri uzun süre öncesinden yetkililer tarafından planlanan bir durumdur” diye konuştu.

26 Ağu 2016 - 20:40 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.