Bağ üreticileri uyarıldı

Elazığ Tarım İl Müdürlüğü, bağ üreticilerini zamanında ilaçlama yapmaları konusunda uyardı.

Müdürlüğün internet sitesinden yapılan açıklamada, bağ küllemesi hastalığına karşı dördüncü, bağ salkım güvesi zararlısına karşı üçüncü ilaçlama zamanının geldiği belirtilerek, bağ sahiplerinin en kısa zamanda bağlarını ilaçlamaları istendi.

Bağ küllemesinin, asmanın yapraklarında, çiçek ve sürgünlerle tanelere zarar verdiğini, hastalığa yakalanmış yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybederek, üzeri kül serpilmiş gibi durum aldığı ve zamanla tanelerin çatladığının görüldüğü ifade edilen açıklamada, bağ salkım güvesinin ise bağlarda çiçek, koruk ve olgun taneleri deldiğini, yerken akan tatlımsı sıvı üzerine çürütücü mantarların kolayca yerleşerek salkımların çürümesine sebep olduğu bildirildi.

Hastalık ve zararlıyla mücadelenin zamanında yapılması gerektiğin kaydedilen açıklamada, zamanında yapılmayan ilaçlamanın hiç faydasının olmadığı belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Mücadele zamanını belirlemek için salkım güvesi zararlısına karşı müdürlüğümüz tahmin ve uyarı çalışması yapılmakta olup, ilaçlama zamanı tam olarak tespit edilerek bağ üreticilerine duyurulmaktadır. Bu günlerde bu zararlının larvası çıkmış ve koruklarda zarar yapmaktadır. Müdürlüğümüzün teknik elemanları tarafından yapılan tahmin ve uyarı çalışmalarına göre bağlarda görülen bağ küllemesi hastalığına karşı 4'üncü, bağ güvesi zararlısına karşı 3'üncü ilaçlama zamanı gelmiştir.''

Açıklamada, geniş bilgi için üreticilerin müdürlüğe müracaat etmeleri istendi.

14 Ağu 2008 - 15:15 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.