Bakan Aydın'dan Başkan Selmanoğlu'na Ziyaret

Kafkas Ülkeleri Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye Araştırma İşbirliğini Geliştirme Toplantısına katılmak üzere ilimize gelen hemşerimiz

Kafkas Ülkeleri Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye Araştırma İşbirliğini Geliştirme Toplantısına katılmak üzere ilimize gelen hemşerimiz Devlet Bakanı Prof Dr Mehmet Aydın dün Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın hemşerilerimle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum diyerek kendilerine gösterilen ilgi karşısında mutlu olduğunu ifade etti.

Ziyarette Elazığ Valisi Muammer Erol, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof Dr Feyzi Bingöl, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun ile Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu.

Elazığ’ın hızla gelişen ve değişen bir kent hüviyetinde olduğunu söyleyen Başkan Selmanoğlu Devlet Bakanı hemşerimiz Prof Dr Mehmet Aydın’ın ziyaretlerinin oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu Belediye hizmetlerini konu alan brifing dosyasını Devlet Bakanı Prof Dr Mehmet Aydın’a takdim ederek açıklamalarında şunları söyledi:

“Geçen dönemdeki çalışmalarımızda Elazığımıza 114 tane büyük park inşa ettik. Arıtma tesisleri, geri dönüşüm projesi, yeni bulvarlar, yeni kavşaklar gibi çalışmalarımız oldu. Sayın Bakanım geçen yıldan devam eden çalışmalarımızdan, sebze hali bitirildi. İnşallah yakın bir zamanda açmayı düşünüyoruz. Belediye sarayımız geçen yılın Eylül ayında ihale edildi. 2010 yılının Temmuz ayında bize teslim edilecek. 22 bin metrekare içinde kültür sarayı, nikâh salonları olan belediye sarayımızda tüm birimlerimiz bir arada olacak. Yine bu dönemde hükümetimizin bize çok büyük yardımı oldu. 155 dönüm fidanlık alanı sayın başbakanımın talimatıyla Çevre ve Orman Bakanımızın yapmış olduğu protokol neticesiyle belediyemize terk edildi. Dört aydır proje çalışmaları devam ediyor. Geçen ay Sayın Bakanımıza konuyu arz ettik. Sayın Bakanım ve bürokratları projemizi inceledi. Projemizin uygun olacağını bir takım tadilatlar sonucunda esas projemize geçti. Hilalkent’te bitirdiğimiz 41 dönümlük bir park, Malatya yolu üzerinde botanik parklarla şehrimiz şimdi bir başka güzel. Bu arada makine parkımızı da her geçen gün genişletiyoruz. Bizleri onurlandırdığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.”

Elazığ’ın tarih dolu birçok medeniyete beşiklik yaptığını ifade eden Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın ise açıklamasında şunları belirtti:

“Geleceği olan bir şehir ama gönül istiyor ki sizin emeğinizle önemli bir sağlam zemine otursun. Çünkü bu coğrafya hakikaten tarihi konumuyla, kültürel konumuyla biz o kadar zengin bir milletiz ki ilerili deryayı bilmez bir yapımız var. Kaç kültüre ocak olmuş bir yapıdan bahsediyoruz? Doğunun bilinen, görünür karakteri de malumdur. Hakikaten Türk İslam Medeniyeti’nin en önemli yerlerinden biridir. Medeniyeti bilerek kullandım. Çünkü rahmetli Atatürk 1930’lu yıllarda Konya’yı ziyaret ettiğinde bakmış ki Selçuklu eserlerinin büyük bir kısmı gidiyor. Hemen o anda acele bir telgraf çekiyor. Diyor ki Türk Medeniyeti’nin eserleri yok olmak üzere.’Özel bir program yapın ve bu işe el atın’ diyor. Kaç devlete kentlik yapmış oranı tabi güzelliği ayrı mest ediyor. Dolayısıyla ben hepinize teşekkür ediyorum. Hem Sayın Valimize, hem size teşekkür ediyorum. Kafa birliği yapmışsınız. Şehirde adım adım bunu görüyoruz zaten. Ümit ediyorum Türkiye’nin her tarafında bir hizmet partisi oluruz.”

Ziyaret sonrasında Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu Devlet Bakanı Prof Dr Mehmet Aydın ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş’e yöresel nakışlarla işlenen el dokuma halı hediye etti.

12 Kas 2009 - 22:17 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.