BAKAN'DAN BEKLENTİLER

HABER VEDAT YETİK - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yıl sonuna kadar 8 Bin, 2021 yılının ilk yarısında da 19 bin 668 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

BAKAN'DAN BEKLENTİLER
BAKAN'DAN BEKLENTİLER
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için yaptırılan konutlar hızla ilerliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, Elazığ'da tarihin en büyük en hızlı deprem dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Elazığ ve Malatya'da 26 Bin 123 konut inşa edildiğini belirten Bakan Kurum, "Bugün tarihimizin en büyük ve en hızlı deprem dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Elazığ ve Malatya'da sosyal donatılarıyla birlikte 26 Bin 123 konut üretiyoruz. Elazığ'da yaptığımız 19 bin 668 konutumuzun inşaatları devam ediyor. Depremden en çok etkilenen Sürsürü ve Bizmişen mahallelerinde yaptığımız 960 konutu 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirdik. Yıl sonuna kadar yaklaşık 8 bin konutun teslimini yapacak, 2021 yılının ilk yarısında da bütün yuvalarımızı Elazığlı ve Malatyalı kardeşlerimize teslim edeceğiz. Malatya'da da 6 Bin 81 konutun inşaatına süratle devam ediyoruz. Elazığ ve Malatya'da toplamda 4 Bin 665 köy evi bin 382 ahır inşaatı gerçekleştiriyoruz." dedi.

BAKAN KURUM ELAZIĞ'A GELECEK

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 24 Kasım Salı günü Elazığ’a gelerek yapımı devam eden deprem konutlarını incelemesi bekleniyor. Yapılan inşaat ve şantiye alanlarını ziyaret edecek. Bakan Kurum’un eksikliklerin bir an önce giderilmesi yönünde talimat vermesi bekleniyor.

KRONİK SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Dönem Başkanı Servet Yaşar Özdemir, deprem konutlarıyla ilgili bazı sorunların kronik hale geldiğini, bu sorunların Bakanlık tarafından çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Konutların biran önce bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi gerektiğini belirten Özdemir, ayrıca konutların tesliminde kura sistemine çözüm getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Özdemir, "Bazı sorunlar kronik hale geldi. Geciken konutlar var. Bu konutların biran önce tamamlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra hak sahipliğinde kura sistemine vatandaş tepki gösteriyor. Bu konuda alternatif bir çözüm bulunmalı. Köylerde yapılacak konutlar henüz başlanmadı. Bu konuda da biran önce adımlar atılmalı. Soğuk hava bastırmadan vatandaşların evlerine girmesi gerekiyor." dedi.

ÖNCEDEN YIKILAN HASARLI BİNALARIN DURUMU

Elazığ Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Avcıl ise yaptığı açıklamada; "Önceden yıkılan orta ve ağır hasarlı binalar hala kentsel dönüşüm kapsamına girmedi. Bu konu hem vatandaşları hem müteahhitleri mağdur etmektedir. 'Bu binalar kentsel dönüşümden faydalanabilir' diye bir yazı henüz Elazığ Belediyesine ulaşmadı. Çok basit bir mesele. 3-5 aydır bir gelişme olmadı. Ortada bir şey yok. Bu sorunun da çözülmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

22 Kas 2020 - 16:28 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Korkut - Ağır hasarlı olup yıkılan binalar, kentsel dönüşüm kredisinden faydalanacak mi?

Hala kira yardımı son dilimi odenmedi.Afad germe kadar İçişleri bakanlığı na bağlı isede,bir el atarsanız mutlu oluruz.Kiralarda kıvranıyordu,artı kuş geldi doğalgaz ekstradan belimizi kırdı.İmdaaaaattt diyoruz.Bir an önce Hak sahipleri evlerine göçemezse,karda kışta perişan oluruz,Arzolunur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Kasım 16:28