BAŞHEKİM ATAYAMIYORLAR

Koronavirüsle mücadelede lokomotif görev üstelenen Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesine Başhekim ataması aylardır yapılamıyor.

BAŞHEKİM NEDEN ATANMIYOR?

Pandemi ile mücadele sürecinde sağlık ordusu canla başla mücadele ederken, siyasi çekişmeler sonuŞehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi başhekimsiz kaldı.

Geçmişte yaşanan sağlık müdürlüğü polemiğinin ardından şimdi de başhekim polemiği yaşanıyor. Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, önce görevden alınmaya çalışıldı. Bunda başarılı olunamayınca yaşanan baskılar ve iç çekişmeler sonucu başhekim istifa etti. Ancak başhekimin istifasının ardından başlayan benim adamım çekişmeleri sonucu hastane başhekimsiz kaldı.

HASTANEDE DOKTOR KALMADI

Hastane başhekimliği için ismi geçen kişiler üzerinde anlaşma sağlanmadığı için atama yapılmadığı ifade edilerek,” İlimize muhteşem bir hastane kazandırıldı. Ancak yönetim çekişmeleri nedeniyle hastanede doktor kalmadı. Özellikle genel cerrah dalında hastanede doktor eksiği yaşanırken, üstüne üstlük istifa eden başhekimin yerini bir başhekim ataması yapılamıyor.

İnsanlar eksik branşlardaki doktor eksiğinin giderilmesini beklerken, hastaneye yönetici ataması yapılamıyor. Bu ile böyle mi hizmet ediliyor? Anlamış değiliz.” denildi.

BULUT: BİR İSİMDE HEMFİKİRİZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Şehir Hastanesi Başhekimliğine bir ismin yakın zamanda atanacağını söyledi.

Başhekim atamasında milletvekilleri arasında anlaşmazlık olduğu yönündeki söylentilere cevap veren Bulut, "Anlaşmazlık olduğu yönündeki söylentilerin aksine ittifak ettiğimiz bir isim var. Böyle bir anlaşmazlık yok. Hem milletvekilli arkadaşlarımızın hem il başkanımızın hem de belediye başkanımızın ittifak ettiği bir isim var. Atama konusunda bakanlık geç kaldı. Bunu kabul etmek lazım. Biz de geçen hafta içerisinde bu konuyu bakan yardımcımızla konuştuk ama bu hafta Bakanımızla randevu alıp önümüzdeki hafta bu işi kökten çözüme kavuşturacağız. Bu konuda kamuoyundaki hassasiyet haklı bir hassasiyet. Talep de haklı bir taleptir." dedi.

02 Ara 2020 - 16:09 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

13

Adı güzel El-Aziz - Hakkım varsa metin buluta haram zif katran olsun...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
12

Fırat - Şehrin içine ettiniz Akp li vekiller, Allah sizleri bildiği gibi yspsın

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
11

ESİN ASLAN - İttifak edilen değil de bu görevi hakkıyla yapabilecek liyakatlı biri atanacak denseydi keşke

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
10

Aytaç - Milletvekili, belediye başkanı ve il başkanımızın ittifak ettiği bir isim. Yahu kimsiniz siz kim. Başhekimi atamaya karar verecek isimler sizmisiniz. Bırakın da liyakatla olsun bu işler. Hakeden başhekim olsun. Bu atamaya il sağlık müdürü kimse o karar versin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
09

Sağlık personeli - Açıklamaya bakarmisin tam bir fiyasko, hem il başkanımızın deyip kendilerini tek tek saymış Metin bey..bürokrasiyi atadiklarini herkes biliyor ama il baskaninin dahi devlet atamalarinda nasıl etkin olduğunu aleni bir şekilde söylüyor Metin bey..yazık gerçekten yazık, bunu biliyoruz zaten, ama en azından telaffuz etmeyiniz..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
07

Metin GÜL - Hastane başhekimi ataması ile milketvekilinin, belediye baskanının hele il baskanının ne alakası var. Liyakatı ve devlet gelenegini bitirdiniz. YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
05

Ahmet - İdari bir atama il başkanı belediye başkanı ne alaka ne kadar sıradanlaştı bu durum...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
04

gakgom23 - daha neler göreceğiz.bu atamalarıdamı sayın vekillerimiz yapıyor?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
03

Kenan - Elazığ bölgesinde her alanda lider bir şehirdi şimdi Elazığ’ı her alanda rezil edip diplere çektiniz... Gölge etmeyin yeter....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
02

H. Kaya - Belediye kendi işini yapsın başhekim atamak beledıyeyemi kaldı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09
01

Ramazan Sakin - Bir isimde hemfikir iseniz siyaseten atama yapıldığını/yapılacağını itiraf etmiş oldunuz. Bir de liyakat dersiniz ya... Her şeyi geçtik Allah Rızası için bu şehrin yakasından düşün artık...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Aralık 16:09