BAŞKAN ADAYI SATICI’DAN ZİNCİR MARKETLERE TEPKİ

Elazığ Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı, zincir marketlerin ve bazı AVM’lerin kırtasiye ürünleri satmasına tepki göstererek herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyledi.

Ulusal marketlerin tüm sektörleri bitirme noktasına getirdiğini ifade eden Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı, “Nasip olursa, 6 Eylül’de tüm okullarımız açılacak. Vatandaşlarımız, okul alış verişlerini yapmaya başladı. Ama ulusal marketler, yerel esnafımızın iş yapmasını engelliyor. Ulusal marketler, her şeyi sattığı gibi, kırtasiyeci esnaflarımızın da ürünlerini satıyor. Bu durum esnaflarımızı çok mağdur ediyor. Ulusal marketler, ne satacağını şaşırmış durumda… Yakında araba satmaya başlayacaklar. Ulusal marketlerin bu anlayışı, ne esnaflığa nede insanlığa sığar. Karabasan gibi her sektörün üstüne çökmüşler. Devletimizin acilen, ulusal marketlere sınırlama getirmesi lazım. Yoksa küçük esnaf diye kavram kalmayacak”dedi

“Süt Ürünleri İle Kırtasiye Ürünleri Aynı Yerde Satılıyor”

Açıklamalarını sürdüren Satıcı, “ Esnaf ziyaretlerinde, bir esnafımızın; AVM’nin her türlü ürünü sattığını söylemesi sonrasında, orayı ziyaret ettik. AVM’ye baktığımızda, tüm ürünleri sattığını gördük. AVM peynir satıyor, cips satıyor, kırtasiye ürünleri satıyor. Bu durumu görünce çok üzüldüm, esnafımızın hakkı yeniyor. O zaman izin verilsin; bizim kırtasiyeci esnaflarımızda ekmek satsın, sebze ve meyve satsın, et satsın. Böyle bir durum ne mantığa, nede ahilik kurallarına uyar.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımız Yerel Esnafından Alış Veriş Yapsın”

Vatandaşlara yerel esnaftan alışveriş yapmaları yönünde çağrı yapan Satıcı; “Vatandaşlarımızın, yerel esnafına sahip çıkması lazım. Yerel esnafından alış veriş yapsın. Vatandaşlarımız yerel esnafımıza gelince marka ve fiyat soruyorlar, ama ulusal marketlere gelince ne marka soruyorlar nede fiyat soruyorlar. Vatandaşlarımıza çağrım, yerel esnaflarına sahip çıksınlar”dedi

“Ulusal Marketlere Karşı Sesimizin Gür Çıkması Lazım”

Elazığ Karma Esnaf Odası Başkan Adayı Salih Satıcı, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi; “Ulusal markerler 50’ye yakın meslek dalına zarar veriyor. Ama bunlara karşı sesimiz gür çıkmıyor. Meslek odaları, STK’lar birleşip ulusal marketlere karşı seslerini gür çıkarması lazım. Eğitim ve öğretim yılı 6 Eylül’de başlayacak olması, her kesimi sevindirdiği gibi bizleri de ziyadesiyle sevindirdi. İnşallah kazasız belasız bir eğitim öğretim yılı geçiririz. Yeni eğitim ve öğretim yılı öğrencilerimize, velilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum”

03 Eyl 2021 - 11:59 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.