BAŞKAN ÇELİK: "KENDİNİ GÜVENDE HİSSETMEYEN KADINLARA ÇARE OLACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak Projesi kapsamındaki yeni uygulamayı tanıtmak amacıyla 81 il ve 973 ilçe kadın kolu başkanıyla eş zamanlı basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı  Ayten Çelik'de Yaşamhak’ın yeni uygulaması hakkında bir açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla hazırlanan "Yaşam Hak Projesi" Cuma günü 81 ille birlikte Elazığ'da da basına tanıtıldı.

"6 BİN 500 KADININ HAYATINA BİRE BİR DOKUNDUK"

Eş zamanlı yapılan açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Ayten Çelik, "Bildiğiniz gibi kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdik. Genel Merkezimizde 'Alo Şiddet' hattı kurduk. Yaşama hakkının en temel hak olduğundan yola çıkarak projemize 'YaşamHak' adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz. Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz. Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk. 5 Aralık 2021 tarihinde size duyurduğumuz gibi YaşamHak mobil uygulamasını da hayata geçirdik. Böylece mağdurlara bir tuş yakınlığında olduk. Uygulama sayesinde, en yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerimizle bağlantı kurmalarını, hakları konusunda bilgi almalarını sağladık. Gerektiğinde kolluk kuvvetlerini harekete geçirdik. "dedi.

YAŞAM HAK PROJESİ'Nİ HER GECEN GÜN GELİŞTİRDİK

Yaşam Hak Projesi'ni her gecen gün geliştirdiklerini belirten Çelik, Şimdi yeni bir uygulama ile projemizi daha da güçlendiriyoruz. Kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlar için harekete geçiyoruz. Biliyoruz ki; bu memlekette sokakta yalnız yürürken arkasında ayak sesleri duyduğunda tedirgin olmayan tek bir kadın bile yoktur. Otobüste, dolmuşta son yolcu olarak kaldığında ürkmeyen bir kadından bile söz edemeyiz. Ne acı değil mi? Her kadın kendini Özgecan Aslan’ın veya Başak Cengiz’in yerine koymuştur… YaşamHak projemiz kapsamında, artık şiddet mağduru kadınların yanı sıra kendini güvende hissetmeyen kadınlara da çare olacağız. Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken ürken tüm kadınlara sesleniyorum: Yalnız Değilsin, Biz Varız! 444 82 85 numaralı hattımızda size eşlik edecek olan bir kız kardeşiniz var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz.

500 KADININ KATLEDİLDİ

İstanbul Sözleşmesi hukuksuz bir kararla fesih edildiğinden bu yana en az 500 kadının katledildiğini kaydeden Başkan Ayten Çelik, şu ifadelere yer verdi " , kadın katillerini cesaretlendiren kararlardan örnekler verdi. Başkan Kocabay, basın açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: ”Katillerin iyi hal ve haksız tahrik indirimi ile ödüllendirildiği bu davaların tümü İstanbul Sözleşmesi fesih edildikten sonra sonuçlandı. Tam da bu nedenle İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. AKP Hükümeti’nde kadınların payına düşen; yoksulluk, şiddet ve ölümdür! Biz bu çarkı tersine çevirmeye kararlıyız. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak il il, ilçe ilçe, mahalle mahalle örgütlenme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin biz kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Buradan herkese çağrı yapıyoruz: Bize katılın! Bu seçim, yaşam hakkımızı gasp eden tek adama bir yanıt olmalıdır. Yaşam hakkınızın tek adamın iki dudağı arasına sıkışmamasını istiyorsanız; bize katılın.Yoksulluk ve yoksunluğun derinleşmesi yerine sosyal devletin size kol kanat germesini istiyorsanız; bize katılın. Torpillilerin saltanatı yerine liyakatli kadrolar istiyorsanız; bize katılın.Saray iktidarı yerine millet iktidarı istiyorsanız; bize katılın. A Büyüt + A Küçült - Sevgili kız kardeşlerim,İlk seçimlerden sonra; KÂBUS BİTECEK; özgürlük gelecek! KÂBUS BİTECEK; huzur gelecek! KÂBUS BİTECEK; demokrasi gelecek! KÂBUS BİTECEK; adalet gelecek! KÂBUS BİTECEK; eşitlik gelecek! “

01 Tem 2022 - 15:05 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Atilla - Su ana kadar kime care oldunuzda, simdi olacaksiniz, yeter artik düsün bu milletin sirtindan , asalak gibi duruyorsunuz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Temmuz 15:05