Başkan Şerifoğulları Çalışmaları Yerinde İnceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin geleceğine değer katacak projelere ilişkin inşa çalışmalarını yerinde görmek ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi almak üzere bir dizi incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda yapımı devam eden Fuar ve Kongre Merkezi, Mini Terminal Binası ve Engelsiz Yaşam Merkezi inşa sahalarını gezen Başkan Şerifoğulları, incelemelerine dair değerlendirmelerde bulundu:

‘Şehrin Marka Değerini Yükseltecek”

İlk olarak Kültür Park karşısında yapımı devam eden Fuar ve Kongre Merkezi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Şerifoğulları, “Şehrimizin önemli ihtiyaçlarından biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’nde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. 25.000 m² alan üzerine inşa edilen fuar alanımız, ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaparak şehrimizin marka değerini yükseltecek. Türkiye’nin ilk konsept projeleri arasında yer alan Fuar projemiz, şehrimizin sanayi ve ticaret alanında ilerleyerek dünya pazarına açılmasında büyük rol oynayacak. İnşallah 2021 yılı sonunda inşa çalışmalarını tamamlayıp hizmete sunacağız. Memleketimizi daha yaşanılabilir yarınlara taşımak için daima sahada ve hız kesmeden çalışacağız.” dedi.

“Mevcut Hali İhtiyaçları Karşılamadı”

Başkan Şerifoğulları’nın ikinci durağı ise yapımı devam eden Mini Terminal binası oldu.

Mevcut haliyle ihtiyaçları karşılamadığı için mini terminal binasını yeniden inşa ederek şehrin komşu il ve ilçelere ulaşım bağlantısını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Şerifoğulları, ‘Bilindiği üzere mevcut binamız maalesef ihtiyaçları karşılayamıyordu. Seçim vaatlerimiz arasında da yer alan Mini Terminal binası projemizin inşaat çalışmaları olumlu bir şekilde ilerledi. 7500 m2 alan üzerine inşa edilen binamız 1329 m2 kullanım alanına sahip olacak. Malatya, Ağın, Baskil, Keban ve Sivrice’ye yeni inşa ettiğimiz mini terminalden daha kolay ve konforlu bir şekilde ulaşım sağlanacak. Arıcak, Alacakaya, Karakoçan, Kovancılar, Maden, Palu ilçelerimize ve komşu illere ise Doğu Terminalinden ulaşım hizmeti verilecek.”

‘Engelsiz Şehir Hedefiyle Başladık’

Son olarak engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamlarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi inşa sahasını gezen Başkan Şerifoğulları, ‘Engelsiz bir şehir’ hayatı sunma hedefiyle yola çıktıklarını bu doğrultuda ilerlediklerini kaydetti. 6175 m² alan üzerine inşa edilen ve çalışmaların büyük oranda tamamlandığı proje inşaatını inceleyen Başkan Şerifoğulları, bünyesinde yer alacak sosyal donatı alanları ve eğitim aktiviteleriyle engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmanın, 2021 yılı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

14 Eki 2020 - 10:42 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.