Belediye seferberlik ilan etti

Bahar mevsimine girilmesiyle birlikte Elazığ Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda

Bahar mevsimine girilmesiyle birlikte Elazığ Belediyesi çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Sürsürü Mahallesi, Olgunlar Mahallesi ve Sanayi Mahallesinde, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

İlk olarak Sürsürü Mahallesinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Taziye Evi ve Semt Pazar alanındaki çalışmaları Mahalle Muhtarı A.Kerim Sarıaydın ve Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Cahit İlhan ile birlikte inceleyen Başkan Selmanoğlu daha sonra yanına gelen Elazığ Gazi Endüstri Meslek Lisesi öğrencileriyle sohbet etti.

Uzun yıllar eğitim camiasına öğretmen, Okul Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet veren Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra yine 50’ye yakın öğrenciye kendi elleriyle tek tek dondurma ikramında bulundu.

Sürsürü Mahallesindeki incelemelerini tamamlayan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun bir sonraki durağı Olgunlar Mahallesi oldu. Geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışlar nedeniyle sıkıntı yaşanan Çay Sokak’ta ekipler daha önceden bir dizi çalışma başlatmış ve sıkıntıları acil eylem planı çerçevesinde çözüme kavuşturmuştu. Alt geçitte geçici çalışmalarının ardından sorunu kalıcı olarak çözüme kavuşturmak isteyen ekipler, bu alanı modern bir yapıya kavuşturdu. Merdiven ve ışıklandırma sistemine kadar en ince ayrıntının düşünüldüğü çalışmalar mahalle sakinleri tarafından da beğeniyle karşılandı.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu’nun son durağıysa Sanayi Mahallesi oldu. Sanayi Mahallesi Santral Caddesi üzerinde yer alan yağmurlama ve kanalizasyon şebeke hattı yenileme çalışmaları hakkında Fen İşleri Müdürü Osman Cahit İlhan’dan bilgiler alan Başkan Selmanoğlu, ekiplere zaman zaman talimatlarda bulundu. Sanayi Mahallesinde yapılan işlemler hakkında Başkan Selmanoğlu’na bilgiler veren Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Cahit İlhan ise konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“20 km kanalizasyon ve yağmur suyuyla sözleşmeye bağladığımız işi yaklaşık 15 gün önce başladık Şu anda bulunduğumuz Sanayi Mahallesi, Santral Caddesinde 600’lük yağmur suyu hattı ve 400’lük kanalizasyon borularını döşüyoruz. Daha evvel yapılmış olan kanalizasyon hattı ekonomik ömrünü tamamladığı için, biz bu kanalları döşedik. Yeni borular mevcut borunun 4 kat büyüğü ve daha dayanıklı, tıkanmayan ve kırılmaya engelli bir boru.”

Sanayi Mahallesindeki çevre yoluna yakın olan kısımda sürekli göllenme oluyordu gelen yağmur suyunu taşınıyordu ve zaman zaman sıkıntılar meydana geliyordu diyen Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Cahit İlhan: “Burada vatandaş mağdur duruma düştüğü için bizde 600 lük kanal hattı bağlamak kaydıyla kolektör hattına bağladık. Bu yıl inşallah bitirdikten sonra yağmur suyu yönünde herhangi bir sıkıntı meydana gelmeyecek. Bu şekilde her an bir taşkınlıkta sıkıntı olmayacaktır.”dedi.

Yapmış olduğumuz ihale kapsamında özellikle hem kanalizasyon hattını büyütmek, hem çapını büyütmek, yağmurlama suyuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor diyen Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bu çalışmalarda hem mahallemizdeki sıkıntıları bertaraf etme adına güzel bir çalışma olacak ve aynı zamanda yağmur sularını bertaraf edip mahalle sakinlerimizin herhangi bir şekilde soruna maruz kalmaması için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın zamanda, Elazığımızın güzel bir caddesi olan Santral caddesindeki bu çalışmalarımız bitecek ve ekiplerimiz şehrin diğer mahallelerindeki çalışmalara devam edecekler. Ben yeni hattın mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyor ve tüm hemşerilerimize saygılar sunuyorum.”

27 Nis 2011 - 21:49 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.