Belediyenin Hafta Sonu Mesaisi

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağını fırsata çeviren Elazığ Belediyesi, hafta sonu şehrin dört bir yanında hizmetlerini aralıksız olarak sürdürdü.

Belediyenin Hafta Sonu Mesaisi
Haber albümü için resme tıklayın

Bu kapsamda yoğun tempoda çalışmalarını sürdüren ekipler, şehir genelinde temizlik çalışmalarının yanı sıra, yol çizgi çalışması, larva ilaçlama ve parklarda ferforje çalışması gerçekleştirdi.

Üniversite Mahallesi’nde Kapsamlı Temizlik

Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çalışmalar kapsamında şehrin yoğun nüfuslu mahalleleri arasında yer alan Üniversite Mahallesi’nde geniş kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Bu doğrultuda ilk olarak cadde ve sokaklar süpürge araçlarıyla süpürüldü, ardından vakumlu arazöz araçlarla yıkandı.

Daha sonra vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan otobüs durakları ve çeşmeler ile parklar buharlı temizlik aracıyla temizlenerek hijyenik bir hale getirildi.

Çöp Konteynerleri Dezenfekte Edildi, Bakım-Onarımı Yapıldı

Evsel atıkların toplanması amacıyla kullanılan çöp konteynerlerinin bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Konteyner yıkama araçlarıyla yıkanan çöp konteynerleri sinek ve larva oluşumuna karşı ilaçlandı. Ayrıca tamiri mümkün olmayan eskimiş konteynerler ise yenileri ile değiştirildi.

Veysel Karani Camii’nin İçi ve Dışı Yıkandı

Ekipler ayrıca vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ibadetlerini yerine getirmeleri için mahalle içerisinde bulunan Veysel Karani Cami’de temizlik ve dezenfekte çalışması yaptı. Camii’nin iç ve dış kısımları ayrı olacak şekilde yıkayarak hijyenik hale getirilirken özellikle vatandaşların temas ettiği alanlar özel ilaçlı sular kullanılarak titizlikle temizlendi.

Yol Şerit Çizgileri Yenilendi

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, güvenli trafik akışının sağlanması ve sürücülerin daha konforlu sürüş imkânına kavuşması için şehir genelinde ihtiyaç duyulan noktalarda yıpranan yol şerit çizgilerini boyama ve yenileme çalışmasını gerçekleştirdi.

Larva İle Mücadele Devam Ediyor

Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ise koronavirüs tedbirleri kapsamında bir yandan şehir genelinde dezenfekte çalışmalarını sürdürürken diğer yandan sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler hafta sonu gerçekleştirdikleri çalışmalar doğrultusunda sivrisinek ve karasineklerin üreme noktaları olan mazgallar, süs havuzları, sazlık alanlar, gübrelik alanlar, su birikintileri, durgun sular, dereler ve rögarları etkin bir şekilde ilaçladı.

Çocuk Parklarında Ferforje Çalışması

Destek Hizmetleri Müdürlüğü bağlı ekiplerde, şehir genelinde ihtiyaç duyulan tüm çocuk parklarında çocukların daha rahat ve güvenli vakit geçirebilmeleri için ferforje demir korkuluk çalışması gerçekleştirdi.

19 Nis 2021 - 15:47 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.