"Binalarımız Yoruldu Artık Kimse Güvende Değil"

HABER: MUSTAFA EKİNCİ - Elazığ'da Pazar günü meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından bazı vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

"Binalarımız Yoruldu Artık Kimse Güvende Değil"
Haber albümü için resme tıklayın

Sürsürü Mahallesi'nde 24 Ocak Depreminde yıkılan ve 14 kişinin ölümüne sebep olan Dilek Sitesinin karşısında Kop Sitesinde oturan bazı vatandaşlar, binalarının dilek sitesi ile aynı tarihte yapıldığını, yaşanan her deprem sonra evlerinde biraz daha hasar oluştuğunu ve aynı durumu yaşamak istemediklerini kaydettiler.

"AYNI DURUMU YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Sürsürü Mahallesi, Sütçü İmam Sokak, Dilek Sitesi Karşısı, Çeşme Kop Sitelerinde oturan vatandaşlar evlerinde güvende olmadıklarını belirterek, "68 daireden oluşan çeşme kop sitemiz 40 yıllık bina stoğuna sahip. Dilek Sitesiyle aynı tarihte ve aynı şartlarda yapılan binalarımızın güvenliği kalmamıştır. Her geçen gün bir yer çatlamakta. Bina yıkıldı yıkılacak. Çocuklarımız uyuyamıyor. Binada çatlama sesleri geliyor. Yetkililerden çözüm istiyoruz. Kentsel dönüşüme koyamıyoruz. Müteahhite dönüştürmek neredeyse bir ev parası. Hepsi emekli ve dar gelirli. Dilek Sitesinde yaşanılanlar şahitlik yaptık. Aynı durumu bile bile yaşamak istemiyoruz. Sayın Valimiz Erkaya Yırık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'ndan yardım istiyoruz." dediler.

"HEM ORTA HASARLI, HEM AZ HASARLI"

Evlerine iki hasar durumu verildiğini belirten vatandaş, “Evimizin hem az hasarlı hem orta hasarlı. 2 adet hasar durumu var deprem olunca az olan tarafa kaçıyoruz. Binalarımız yoruldu artık kimse güvende değil. Evlerimizi inceleyen yetkililer evin yaşına bakmıyor, sadece depremden aldığı hasara bakıyor. Soruyorum 40 yıllık binalarımıza orta hasar verdiniz peki nasıl olurda az hasara dönüyor. Deprem oldukça ev sağlamlaşıyor mu acaba. Üniversiteden hocalar sözde gelmiş bakmış fakat sitemizde kimsenin haberi yok ortak temel üzerinde yarısı az yarısı orta hasarlı sadece evrakta masa başında kafalarına göre yazıp çizmişler. Buradan sesleniyorum o raporu yazanlara, sizler o depremin altında kalırsınız da anlarsınız halimizden.” dediler.

18 Oca 2021 - 14:23 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.