'Bir adım önde gitmemiz lazım'

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak’ın başkanlığında her ay bir ilçede düzenlenen ilçe koordinasyon toplantılarının üçüncüsü Kovancılar'da yapıldı.

Vedat YETİK

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak’ın başkanlığında her ay bir ilçede düzenlenen ilçe koordinasyon toplantılarının üçüncüsü Kovancılar'da yapıldı.

İlçelerin ihtiyaç, sorun ve çözüm önerilerini değerlendirmek üzere her ay bir ilçede düzenlenen koordinasyon toplantılarının üçüncüsü Kovancılar ilçesinde yapıldı.

Elazığ Valisi Ömer Faruk koçak, toplantı öncesi ilçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Belediye Başkanı Hacı Akpınar’ı makamında ziyaret etti.

Vali Koçak, daha sonra Kovancılar Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Elde Açan Çiçekler” SODES projesi kapsamında ev hanımları tarafından yapılan el sanatları eserlerini inceledi.

Ziyaretlerin ardından ilçe koordinasyon toplantısına geçildi. Toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Elazığ Emniyet müdürü Nihat İşlek, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kurum ve kuruluş il ve bölge müdürleri ile ilçe ve belediye meclis üyeleri katıldı.

İlçe koordinasyon toplantısının açılış konuşmasını yapan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar ve İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ilçenin sorun ve potansiyelleri ile ilgili bilgiler verdi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit yanılmaz ise bir yörenin gelişmesi için yılmadan ve hiçbir bahanenin ardına sığınmadan çalışmak gerektiğini söyledi.

VALİ KOÇAK: “ BİR ADIM ÖNDE GİTMEMİZ LAZIM”

Toplantıya başkanlık yapan Elazığ Valisi Ömer Faruk, yaptığı konuşmada, “İlçelerde yaptığımız ortak akıl toplantılarını Kovancılar’da devam ettiriyoruz. Bu toplantıların hiç faydası yoksa bile tecrübe paylaşımı, bilgi paylaşımı, ilimizi daha iyi tanıma anlamında ve bilgi paylaşımı sağladığını ama birçok problemin de herkes tarafından bilinip ortak çözüm üretme, ortak akıl üretme anlamında faydalı olduğunu görüyoruz. Ben buna gittikçe daha çok pozitif katkı yapılacağını ve yapıldığını görüyorum. Kovancılar özelinde baktığımızda Kovancılar diğer ilçelerimizden biraz farklılık arz ediyor. Diğer ilçelerimiz göç verirken, biraz küçülme problemi yaşarken, Kovancılar göç alıyor, dolayısıyla bunun tabii sonucu olarak işsizlik problemi biraz daha yoğun olarak hissediliyor. Yine imar problemi yoğun olarak hissediliyor. Bunun aciliyet arz ettiğini bende görüyorum. Gelişmenin, nüfus artışının önünde gitmezsek, planlamayı önce yapmazsak biz şehri değil, şehrin problemi bizi yönetmeye devam edecek. Dolayısıyla bir adım öne geçmemiz lazım. Günler çok hızlı geçiyor. Dolayısıyla çok fazla zamanımız yok. İlçenin sorunlarını biliyoruz. Sıkıntıları çözme noktasında yapılması gerekenleri yapacağız” dedi.

27 Haz 2014 - 21:16 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.