Birlik başkanı esnafları uyardı

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, esnafları kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyardı.

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, esnafları kaldırım işgali yapmamaları konusunda uyardı.

Erdem, Kahvehaneciler ve Kıraathaneciler Odasınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, odalar birliği olarak esnafların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, bu konuda yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Ancak buna karşın esnafların sorunlara karşı duyarsız kaldıklarını, bu nedenle sorunların çözülemediğini belirten Erdem, "Bizler esnaflarımızın sorunlarıyla ilgileniyoruz ama esnaflarımız da sorunlarına ve meselelerine sahip çıkmalı. Geçen hafta İzzetpaşa çevresinde işyeri olan kahvehaneci ve kıraathaneci kardeşlerimize işyeri kapatma cezası çıktı, kaldırım işgallerinden dolayı. O gün onların canı yanmış, bize geldiler, biz de bu konuda ne yapabiliriz diye koşturduk. O sorun bir nebze giderildi. Ama bakıyorum ki o gün burada olan arkadaşlarımızın birçoğu şuan bu toplantıda yok. Elazığ genelinde 1000'in üzerinde kahvehane ve kıraathane işleten esnafımız var, ama bugünkü toplantımıza 50 esnafımız katılmış. Bu acı bir durum. Gerçekten sorunlarımıza, meselelerimize biz sahip olalım ki işlerimiz rahat yürüsün." dedi.

Odalar birliği olarak kaldırım işgalleri konusunda Elazığ belediyesiyle sürekli sıkıntı yaşadıklarını belirten Erdem, "Biz seyyar satıcılardan dert yanıyoruz. Elazığ'da tablanın üzerinde çay satan kardeşlerimiz bile var. Biz seyyar satıcılara karşı değiliz. Onlar da Elazığ'da ikamet ediyor. Onların da evlerine ekmek götürmeleri lazım. Ama rastgele her yerde seyyar satıcılık olmaz. Biz belediyeye şunu diyoruz, bunlara da bir yer gösterin. Onlar da orada ekmek parası kazansınlar. Öte taraftan, biz seyyar satıcılar Elazığ'ı işgal ediyor dediğimiz zaman sayın belediye başkanı da 'kardeşim esnaf da kaldırımları işgal ediyor. Bu işgali yapan sizin esnaflarımız.' diyor. Şimdi biz dükkanımızın önünde seyyar satıcı olmasın derken, esnafımız da kaldırımı sonuna kadar işgal ederse bu hoş olmaz. Kaldırımların işgal edilmesi hoş değil. Elazığ'ın güzelliği bozuluyor. Dışarıdan gelen misafirlerimiz bu görüntüden hoşnut değil. Biraz da kendimize dikkat edelim. Kendimize çeki düzen verelim. Yeni çıkan bir yasadan dolayı kaldırım işgali yapan esnafa 4 gün kapatma cezası verilebiliyor." diye konuştu.

Elazığ'da bütün meslek dallarındaki esnafların kaldırım işgali konusunda duyarlı olmasını isteyen Erdem, şöyle devam etti: "Benim esnaflarımdan ricam şudur, kanunlara uyun. Nizamlara uyun. Hiç kimse kanunların üstünde değil. Özellikle bayanlarımız, yaşlılarımız, engelli vatandaşlarımız kaldırımlarda yürürken sıkıntı yaşıyor. Bizler sizin sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Ama yasaları aşan boyutlar olduğu zaman bizlerin yapacağı bir şey kalmıyor. Hem bizler görevimizi yapalım, hem belediye görevini yapsın. Sadece kendimizi düşünmeyelim. Bütün toplumu düşünelim. Biz kendi açımızdan bir özeleştiri yapalım."

22 Haz 2011 - 21:23 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.