Bitkin halde bulunan 20 yavru köpek koruma altına alındı

Elazığ'da boş bir arazide bulunan yavru köpekler, belediye ekipleri tarafından bulunduğu yerden alınarak koruma altına alındı.

Elazığ'da boş bir alanda bitkin halde bulunan 20 yavru köpek, Belediye Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evinde tedavi altına alınarak sahiplendirilmeye başlandı.

Elazığ boş bir arazide yavru köpeklerin olduğunu fark eden Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Türkan Ceylan, Belediye Hayvan Hastanesi ve Geçici Bakım Evi yetkililerine haber verdi. İhbar üzerine hareket geçen ekipler çoğu hasta olan 20 köpeği alarak barınağa getirdi. Tedavi altına alınan köpeklerin 4 tanesinin sahiplendirildiği öğrenildi.

Yavru köpeklerin boş bir arazide bulunduğunu belirten Veteriner Hasan Hüseyin Doğan, "Duyarlı bir vatandaşımız ekiplere bildirdi. Ekiplerimiz de gidip barınağımıza getirdi. Bakıma muhtaç 20 tane yavru köpek getirildi. Bazıları da bulan hayvanseverimiz tarafından sahiplendirildi. Burada yavru köpeklerin tedavisi yapılmaktadır. Sağlığına kavuştuklarında sahiplendirmesi yapılacak” dedi.

Köpeklerin durumları hakkında bilgi veren Doğan, “Kimisinin gözünde problem var. Gözlerin ot batmış. Derilerine ot batanlar var ve onlar temizleniyor. Bitkin olan ve susuz kalanlar var. Onlara serum bağladık. Birkaç tane de kanlı isal hastalığı var. Onunda aşısı yapıldıktan sonra tedavileri bitmiş olacak. 20 köpekten 4 tanesi şu an sahiplendirdik. Halkımızı buraya davet ediyoruz. Bunlar sahipsiz kalmasınlar. Hepimiz bu hayvanlara sahip çıkalım” diye konuştu. İHA

24 Tem 2018 - 11:01 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Elaziğ Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.