Böbrek nakli ile sağlına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti

Elazığ’da 27 senedir böbrek hastası olan haftada 3 gün diyalize giren 2 çocuk babası Mehmet Tozkoparan, yapılan böbrek nakliyle sağlığına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti.

Böbrek nakli ile sağlına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti
Böbrek nakli ile sağlına kavuştu, 14 yıl sonra ilk defa su içti
+5
Haber albümü için resme tıklayın

47 yaşındaki 2 çocuk babası Mehmet Tozkoparan'da 27 yıl önce böbrek rahatsızlığı ortaya çıktı. Yıllarca hastalıkla mücadele eden Tozkoparan, 14 yıl önce böbreklerinin tamamen iflas etmesi üzerine haftada 3 gün diyalize bağlanmak zorunda kaldı. Fırat Üniversitesi Organ Nakli Merkezine başvuruda bulunan Tozkoparan, kendisine uygun böbreği beklemeye başladı. 14 yılın ardından beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın dokularının uyması üzerine başarılı bir operasyonla Tozkoparan’a nakil yapıldı. Nakille yüzü gülen Tozkoparan, 14 yıl sonra ilk defa su içti.

14 yıldır böbrek yetmezliği ile savaştığını belirten Mehmet Tozkoparan, “Bu yıllar içerisinde çok büyük zorluklar çektim. 14 yılın sonunda hocalarımızın telefonu ile bir umutla geldik. 3 hasta vardı. 3 hasta içerisinde benim değerlerim daha çok uygun bulundu. Gece ameliyata alındım ve sabah çıktım. Dünden beri su içmeye başladım. Hayatımda ki en büyük özlem su özlemiydi. Onu da şu anda gidermeye başladım. 27 yıl hastaydım. 13 yılı tedavi ile geçti 14 yıl ise diyaliz ile geçti. İnşallah bundan sonra böbreğimde bir sıkıntı olmaz ve ömür boyu bunu taşırım. O suya bakıp da içememek farklı bir olay. Ama şimdi içtiğim zaman değerini daha çok anlıyorum” dedi.

Bundan sonra sürekli su tüketeceğini dile getiren Tozkopran, “Hocalarımızın tavsiyesi üzerine çıkmayacağız. Vatandaşlarımızın nakil konusunda çok duyarlı olmasını istiyorum. Elinizden geldiği kadar organ nakli için müracaat edilmeli. Ben yeniden hayata tutundum. 2 tane evladım var ve en azından onlar sahipsiz kalmadı. Çocukların başında durabildim. 14 yıl hastalık çektim ama çocuklarım da benimle beraber çekti. Şuan çocuklarım daha mutlu oldular”ifadelerini kullandı.

19 Tem 2019 - 12:29 Elaziğ- Gündem

Mahreç  Günışığı Gazetesi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günışığı Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günışığı Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günışığı Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günışığı Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Şahin KAYA - Arkadaşım sağlığına yeniden kavuştuğuna sevindim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 12:29